Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Facebook, kamuya açık raporları inceledikten sonra toplam 524 Facebook hesabını, 20 sayfayı, dört grubu ve 86 Instagram hesabını kaldırdığını açıkladı.
ABD'ye yönelik iddiaları başlatan Wilson Edwards'a daha kapsamlı bir kişilik kazandırmak için Sanal Kişisel Ağ (VPN) altyapısının kullanıldığı bildirildi.
KOVID-19'un kökenleri araştırmasında ABD'yi suçlamıştı
Temmuz ayının başlarında, Wilson Edwards adında İsviçreli bir biyolog gibi davranan bir hesap, Facebook ve Twitter'da ABD'nin virüsle ilgili Çin’i suçlamak amacıyla KOVID-19'un kökenlerini inceleyen Dünya Sağlık Örgütü bilim insanlarına baskı uyguladığına dair açıklamalar yapmıştı.
Edwards'ın yorumları Çin devlet medyasında geniş yer bulmuştu.
CGTN, Shanghai Daily ve Global Times dahil olmak üzere devlet medyası, Facebook profiline dayanarak sözde biyologdan alıntı yaptı.
Ancak İsviçre büyükelçiliği, bu kişinin var olma ihtimalinin düşük olduğunu söylemiş hesabın sahte olduğu bildirmişti.
"Wilson Edwards" adında bir İsviçre vatandaşının kaydının bulunmadığını,hiçbir akademik makalesinin olmadığını belirtmiş, Çin medya kuruluşlarını konuya ilişkin haberleri kaldırmaya çağırmıştı.
Facebook olayın arkasında Çin'in olduğunu öne sürmüştü
Meta raporunda, sosyal medya kampanyasının başarısız olduğunu bildirmişti.
Meta Platforms Kasım ayında yayınladığı bir raporda, olayın arkasında Çin’in bulunduğuna dair bazı bilgiler yer almıştı.
Meta, kişinin orijinal gönderisinin başlangıçta sahte Facebook hesapları tarafından paylaşıldığını ve beğenildiğini ve daha sonra çoğu 20'den fazla ülkedeki Çin devlet altyapı şirketlerinin çalışanlarına ait gerçek kullanıcılar tarafından iletildiğini söyledi.
KOVID-19'un kökenlerine ilişkin soruşturma, virüsün kaynağı ilk keşfedildikten neredeyse iki yıl sonra belirsiz kaldığı için ABD, Çin ve diğer ülkeler arasında bir gerilim kaynağı olmuştu.
Metaverse platformundaki bir dijital yat, NFT olarak 650 bin dolara satıldı
Facebook yüz tanıma sistemini kapatıyor
Facebook yatırımcılarının kafası karıştı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.