BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEyleme devam...----

Eyleme devam...

Eyleme devam...
13 Haziran 2013 - 00:50 www.finansgundem.com

Hüseyin Çelik'in açıklamalarının ardından Taksim Dayanışması, "Hiçbir yere gitmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından Hüseyin Çelik'in açıklamalarıyla gündeme gelen referandum seçeneğine Gezi Parkı'ndan yanıt gecikmedi. En başından beri referandum seçeneğini kabul etmeyen Taksim Dayanışması, Kışla projesi tamamen iptal edilmedikçe Meydan'dan ayrılmayacağını duyurdu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı için kendi seçtiği bir heyet ile 4.5 saat görüştüktükten sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Somut sonuç şudur, biz İstanbul halkına bunu referanduma götürebiliriz. Tam Türkiye için değil ama İstanbul halkına bunu sorabiliriz" dedi.
Bu sözler, Taksim'de hızla yankılandı. Daha önce "Ankara'da bizden bir temsilci yok" diyen Taksim Dayanışması, Gezi Parkı'nda kalmakta kararlı olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Bu yolda yaralılarımız ölülerimiz oldu. Referandumu kabul etmiyoruz. Bizimle kimse görüşmedi. Biz bu sabaha kadar süren polis zulmünü reddettiğimiz için baş kaldırdık. Çelik 'Kalanlar marjinaldir' diyor. Bu kadar insan mı marjinal? Bu gece buradan bir kişi bile ayrılmasın. Buradan yükselen sloganlar bu akşam Başbakan'a kadar gidecek. Sinirlerimiz gergin ama birbirimizin elinden tutup direne direne kazanacağız..."
Taksim Platformu'ndan Mimar Korhan Gümüş de "İhaleyle verilmiş projeye referandumla karar verilmesi mimarlık tarihine geçer. Şehircilik ve mimarlık muhakeme işidir, bunu referandum gibi bir süreçle çözmek mümkün değildir. Burada bir başka mimar da çıkıp 'Burası Nişantaşı'na kadar yeşil vadi olsun, yaya bağlantılı olsun' der, bizim önerimiz buydu, o zaman bu da referanduma sunulsun. Bu demokratik bir yöntem değildir" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Direngezi13 Haziran 2013 09:11

    Taksim ve gezi parkı için eylemler devam edecek halk gerçek halk desteğiyle , tüm(Hükumet) açıklamalar yalancı medya ve vali mutlu'dan başkası değildir.