BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEylem Tok ABD'de hakim karşısına çıktı----

Eylem Tok ABD'de hakim karşısına çıktı

Eylem Tok ABD'de hakim karşısına çıktı
19 Haziran 2024 - 08:12 www.finansgundem.com

İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok, bugün ABD'de hakim karşısına çıktı.


Timur Cihantimur 1 Mart'ta İstanbul Kemerburgaz'da ehliyetsiz kullandığı araç ile ölümlü kazaya sebebiyet vermişti.

Daha sonra annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır, ardından da ABD'ye kaçmıştı. Anne ile oğlu için kırmızı bülten çıkarılmış ve yakalanmaları sağlanmıştı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

AA Amerika Haberleri Müdürü Can Hasasu, Habertürk'te canlı yayına bağlanarak şunları söyledi:

Bu duruşma ikiye bölünde aslında. Hakim anne Eylem Tok ve oğlunun duruşmalarını ayırdı. Eylem Tok'un tutukluluk halinin devam etmesine devam etti. 18 yaşından küçük olduğu için Timur Cihantimur 21.00'de mahkeme karşısına çıkacak. İlk duruşmada hakimin delilleri inceleyeceği ve ona göre nihai kararı vereceği belirtildi. ABD'de çok önemli vurkaç davalarında hem mahkeme hem de kamuoyu bu tür konulara müsamaha göstermiyor. Amerikan yargısı bu türden trafik kazalarında, sanığın orada kaza mahallini terk ederek kazazedelerin hayatının kurtarılması için çaba göstermemesi ve kaçmaya çalışmasını büyük kusur olarak görüyor.

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücünün ABD'de görülen davası 20 Haziran'a ertelendi, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Bakan Tunç: Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı

 

ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)