Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Borç krizindeki Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'ni Hong Kong Borsası'na yaptığı bildirimde, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu ile Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun şirketin borç yapılandırması için hazırladığı plana "idari tedbir" koyduğu belirtildi.
Bildirimde, Çinli denetim kurumlarının, şirketin ana iştiraki Hengda Gayrimenkul Grubu'na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında aldığı "idari tedbir" nedeniyle yeni borç tahvili çıkaramayacağı kaydedildi.
Açıklamanın ardından şirketin hisseleri gün içinde yüzde 24'e kadar değer kaybetti.
Evergrande, 16 Ağustos'ta borsaya yaptığı bildirimde Hengda Grubu'nun, bilgi paylaşımı kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle soruşturulduğunu duyurmuştu.
Aynı günlerde şirketin varlık yönetimi birimindeki bazı çalışanların polis tarafından gözaltına alındığı bildirilmişti.
Şirket, ayrıca 12,6 milyar doları (1,7 milyar dolar) bulan borçları nedeniyle alacaklıların açtığı çok sayıda davayla karşı karşıya bulunuyor.
Çin'in en büyük şirketlerinden ve inşaat sektöründe dünyanın en büyük yatırımcılarından olan Evergrande, son iki yılda vadesi gelen yurt dışı borç tahvillerini ödemede birçok kez başarısız olmuştu.
Borçları nedeniyle temerrüde düşen şirket, 17 Ağustos'ta ABD'de iflas koruması için mahkemeye başvurmuştu.
Manhattan İflas Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, borçlarının yeniden yapılandırılması sürecinde şirketi dava etmek veya ABD'deki varlıklarını dondurmak isteyen alacaklılara karşı korunma talep edilmişti.
China Evergrande ABD'de iflas mahkemesine başvurdu
Çin’de ikinci Evergrande vakası! Büyük iflas yaklaşıyor mu?
Evergrande offshore borç yapılandırması için önerilerini açıklayacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.