Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Pandeminin başlangıcından bu yana evden çalışma uygulaması sektörler arasında farklılık gösterdi. En yüksek evden çalışma oranları ise finans ve sigortacılık sektörlerinde görüldü. StatsCan’in nisan 2020 ve haziran 2021 arasındaki döneme yönelik derlediği verilere göre sigortacılık ve finans sektörleri evden çalışan kişi sayısının en yüksek olduğu sektörler oldu ve evden çalışma oranı %73’e ulaştı.
Bilimsel ve teknik hizmetler sektörleri de bu iki sektörün hemen ardından geldi ve oran %70 olarak gerçekleşti. Investment Executive’in haberine göre bunun aksine hizmet ve gıda sektörlerinde çalışanların yalnızca %5’i bu dönemde evden çalışma imkanına sahip olabildi. 500 ve üzerinde çalışanı bulunan büyük şirketlerin de çalışanlarına evden çalışma imkanı tanıma oranı, 20 kişi ve altı çalışanı bulunan küçük şirketlere kıyasla daha yüksek oldu.
Örneğin bilimsel ve teknik hizmetler sektörlerinde yer alan büyük şirketlerin çalışanlarının %80’i pandemi döneminde evden çalışırken, aynı sektörlerde daha küçük şirketlerde çalışanların %54’ü evden çalıştı. Sektörler ve şirket büyüklükleri göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan büyük farklılıklar işverenlerin korona virüs sonrasında da uzaktan çalışmaya yönelik tercihlerinin benzer kriterler üzerine kurulacağı anlamına geliyor.
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre benzer bir şekilde Finans ve sigortacılık sektörlerinde de birçok şirket hem evden hem de ofisten çalışma sistemi anlamına gelen hibrit çalışma modelini benimsemeyi planlıyor.
Evden çalışma oranını etkileyen diğer faktörler ise gelir ve eğitim seviyesi oldu. Yüksek maaş alan ve eğitim seviyesi yüksek çalışanların evden çalışma oranı daha yüksek oldu. Örneğin her iki eşin de çalıştığı ve gelir dağılımının en üst %10’luk kısmında yer alan ailelerin %45’i pandemi döneminde evden çalıştı. En alttaki %10’luk dilimde yer alan çiftlerin ise yalnızca %5’i evden çalışma fırsatı yakaladı. Veriler aynı zamada bölgesel farklılıkları da ortaya koydu. Ontario’da çalışanların %37’si evden çalışırken, Atlantik Kanada ve Saskatchewan bölgelerinde işgücünün %20’si evden çalıştı.
Bu rakamların nedeni ise bölgeler arasında sektör dağılımlarında farklılık bulunması. Aynı zamanda büyük ekonomik bölgelerde de evden çalışanların sayısı daha yüksek oldu. Diğer faktörler ise yaş ve cinsiyet oldu. Genç çalışanlar, ileri yaştakilere kıyasla daha fazla evden çalıştı ve erkeklerin %27’si evden çalışırken, kadınların %35’i evden çalıştı. StatsCan verilerine göre bu süreçte 15 ile 64 yaş arası çalışanların %30’u evden çalışırken, 2016 yılında bu oran %4’tü.
KPMG’ye 13 milyon sterlinlik şok ceza
FED’in dijital para planları kriptoyu nasıl etkileyecek?
Avrupa yatırım bankalarında değişim
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.