Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kiralarda yaşanan olağanüstü artışlar, ev sahibi-kiracı ilişkisini gündemden düşürmüyor. Önce yasal sınırın üzerinde zam ve ara zam gibi talepler gündeme geldi.
Zam ile beklentisi karşılanmayan ev sahipleri, kiracısını çıkarıp 2-3 kat fiyat farkıyla evi yeni birine kiralamanın yollarını aradı.
Bu kez tahliye baskısı başladı. Ancak tahliye için kiranın ödenmemesi, gereksinimin ispatı, esaslı aykırılık ve yıkım gibi sebepler aranıyor.
Zam oranını es geçmek için
‘Çocuğum gelecek’ diyerek kiracısını çıkarıp, yeni kiracı alanlara karşı da 3 yıl kiralama yasağı bulunuyor. Ev sahiplerinin bu formülü de düzenlemeye takılınca, ‘tahliye taahhütnamesi’ baskısı başladı.
Ancak bu yöntem eski kiracılarda işe yaramadı. Son olarak 1 Temmuz 2023’e kadar yüzde 25 artış sınırı getiren düzenleme devreye girince, ev sahipleri kiracıyı çıkarmak için bir formül daha buldu.
Para vereyim çık
1 yıl boyunca yüzde 25’ten fazla zam yapamayacak olan ev sahipleri hem düzenlemeden sıyrılmak hem de 2-3 kat daha fazla bedelle kiraya vermek için eski kiracısını ‘parayla’ çıkarmanın yolunu deniyor.
Posta Gazetesi'ndeki habere göre, kiracısına taşınma masraflarını ve birkaç aylık kira bedelini verip evi boşaltmasını teklif edenler var. Kiracılar, “Yeni kiracıya evi 2-3 kat fazla paraya verince, tek aylık kira bile bu teklif ettiği parayı karşılıyor” diyor.
Kiracılar dikkat: Fırsatçı ev sahiplerinden tahliye şartı!
Günlük kiralık evler için 'sorumlu işletici' düzenlemesi
Uçan daireler! Dar gelirlinin ev alma hayali bitti
KOnut arzı yetersizmiş, önce konut stoku bilgisini verirsin sonra bu lafı edersin. İlginnç olan konut arzı yetersiz olduğu halde astronomik kiraları ödemeye hazır bir dolu insan olması. Sorun bu insanların gelir seviyeleri ve ödedikleri vergiler
KKM'de olanlar kurdaki artışı ve banka faizini alırken ev sahiplerinin kira gelirlerinin haksız yere yüzde 25 ile sınırlandırılması manidardır.
Konut arzı az olabilir ama yeni konut yapılsa bile insanların gelirleri bu evlerin maliyetini bile ödeyemez. Üretmeyen dışardan herşeyi alan ülkelerde kişi geilrlri böyle düşüyor. Cevap bu.
SİNGAPUR DEVLETİNİN BELEDİYELERİ GİBİ BİZIM BELEDİYELER DE SOSYAL KONUT YAPIP BİR KISMINI DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL ŞARTI ARAMADAN KİRAYA VERMELİDİR BIZDE KİRALIK KONUT FİYATLARI ARTSIN DAHA FAZLA GAYRI MENKUL VERGİ GELİRİ EMLAK VERGİ GELIRİ OLSUN DİYE BELEDIYELER KONUT YAPMIYOR
Enflasyon kaç. Neden %25 le kira artışı sınirlanıyor. Kira ile evini geçindiren,çocuğunu okutan çok aile var. Enflasyon oranı kadar artış olması gerekir. Adil olan bu. Saygılar.
Konut arzı yetersiz. Çözüm çok basit. İstenilirse Türkiye'de yılda on milyon konut altı ayda üretilir. Bu yerliye yeter. Ama Suriye, Afganistan, Afrika, Ukrayna ve Rusya'nın... talebine yetmez.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.