Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
6 AYDA 10 BİN KİŞİ
Nevita'nın raporuna göre 2017- 2018'i kapsayan iki yılda vatandaşlık için 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı şartı vardı ve bu iki yılda toplam 70 kişi vatandaşlık aldı. 2019 ve 2020 toplamında ise yaklaşık 7.500 kişi gayrimenkul alarak vatandaşlık hakkı kazandı. Sadece 2021'in ilk altı ayında ise 10 bin kişi vatandaşlık hakkı elde etti.
ÇİN'DEN BÜYÜK İLGİ
Rakamın geometrik arttığı belirtilen raporda, en fazla vatandaşlık elde eden ilk 10 ülke sıralandı. Buna göre ilk sırada İran gelirken, İran'ı sırasıyla Afganistan, Irak, Yemen, Çin, Filistin, Ürdün, Lübnan, Mısır ve Pakistan takip etti. Özellikle Çin'in son 1.5 yılda vatandaşlık programına ilgi gösterdiği, kısa sürede ilk 5'e girebildiği yine raporda vurgulandı. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64 artarak 4 bin 495 oldu. Bu sayede Temmuz 2021'de yabancıya yapılan konut satışları, bugüne kadarki tüm temmuz ayları içinde en yüksek satış rakamına ulaşmış oldu. Buna en yakın rakam, Temmuz 2019'da 4 bin 192 adetlik satıştı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, ilk sırayı bin 951 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla 931 konut satışı ile Antalya, 312 konut satışı ile Ankara ve 217 konut satışı ile Mersin izledi. Temmuzda Irak vatandaşları Türkiye'den 712 konut satın aldı. Irak vatandaşlarını sırasıyla, 619 konut ile İran, 365 konut ile Rusya Federasyonu, 229 konut ile Afganistan ve 198 konut ile Almanya vatandaşları takip etti.
Üç buçuk yılda yabancılar Türkiye’de 128 bin konut satın aldı
Temmuz'da konut satışlarında yarı yarıya düşüş!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.