<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEustice: AB, 'saçma' taleplerde bulunuyor----

Eustice: AB, 'saçma' taleplerde bulunuyor

Eustice: AB, 'saçma' taleplerde bulunuyor
06 Aralık 2020 - 17:20 www.finansingundemi.com

İngiltere Çevre Bakanı George Eustice, Brexit müzakerelerinin “çok zor bir durumda” olduğunu belirterek Avrupa Birliği'ni (AB) "saçma" taleplerde bulunmakla suçladı.

Sky News'e AB ile İngiltere arasında yürütülen Brexit müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulunan George Eustice, AB'nin süreci tıkayan "bir sürü ek talepte" bulunduğunu belirtti.

İngiltere'nin "eşit oyun alanında" bazı anlaşmalar yapmaya hazır olduğunu kaydeden Eustice, AB'nin İngiltere'yi egemen bir güç olarak görmesi gerektiğine dikkati çekti.

Eustice, müzakerelerde önemli bir anlaşmazlık maddesi olan balıkçılık konusunda AB'yi "saçma" taleplerde bulunmakla suçladı.

AB'nin İngiliz sularına "sınırsız erişim" konusunda ısrar ettiğine dikkati çeken Eustice, "Onların talebinde sularımıza sonsuza kadar etkin şekilde erişim garanti ediliyor. Bu, uluslararası hukuka aykırıdır. Böyle bir öneri gerçekten saçmadır. AB'nin sularımıza uzun vadeli erişimine izin veremeyiz." diye konuştu.

Eustice, "Geçen haftaki görüşmelerde bir miktar umut görünüyordu. Az da olsa ilerleme kaydediliyordu. Daha sonra AB bazı sorunlara neden olan bir sürü ek talepte bulundu. Müzakereler şu an çok zor bir durumda. Anlamı kalmayana kadar müzakerelere devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Brexit süreci

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da yapılan AB referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı alınmıştı.

AB'den resmen 31 Ocak'ta ayrılan İngiltere, Birlik ile başta ticaret olmak üzere ikili ilişkiler konusunda kapsamlı müzakereler yürütüyor.

AB ile İngiltere arasındaki müzakerelerde "adil rekabetin sağlanması", "ticari anlaşmazlıkların nasıl çözüleceği" ve "balıkçılık", sorunlu konuları oluşturuyor.

Anlaşmaya varılamaması halinde iki taraf arasındaki ticari ilişkiler, 31 Aralık sonrasında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına göre yapılacak.

Bu tarihe kadar olan geçiş süreci boyunca İngiltere, AB kurallarına bağlı kalmayı sürdürüyor.

Londra'da kritik gelişme! Brexit ticaret görüşmeleri askıya alındı

İngiltere tarihinin en büyük seferberliği: Aşı kampanyası

AB Komisyonu: İngiltere'yle fikir ayrılıkları devam ediyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum06 Aralık 2020 18:44

    AB bunu hep yapıyor kendilerini dev aynasında görmeye başladılar ama pazar sıkıntısı çekmeye başladığı an enflasyon çığ gibi büyüyecek çünkü iç tüketimi arttırmak için para basıp hanelere dagıtacaklar AB nin ekonomisi araba ve moda üzerine dönüyor ama artık bu tip şeyleri dünyada herkes üretmeye başladı kısa zamanda satacak başka şeyler bulamazlarsa batarlar