BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Euroya müdahaleye ihtiyaç yok'----

'Euroya müdahaleye ihtiyaç yok'

'Euroya müdahaleye ihtiyaç yok'
18 Şubat 2013 - 15:56 www.finansgundem.com

Avusturya Merkez Bankası lideri Nowotny, euronun değerini düşürmek için acil bir müdahalenin gerekmediğini ifade etti

AMB Yönetim Konseyi üyesi ve Avusturya Merkez Bankası lideri Ewald Nowotny, euronun değerini düşürmek için acil bir müdahalenin gerekmediğini ifade etti
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Ewald Nowotny, euronun değerini düşürmek için döviz piyasalarına acil bir müdahaleye ihtiyaç olmadığını dile getirdi.
Avusturya merkez bankasının başkanlık görevini yürüten Nowotny, "euro-dolar oranı normal bir alanda hareket ediyor. O yüzden AMB olarak ani bir müdahale ihtiyacımız yok. Bir kez daha belirtmek isterim: AMB'nin bir döviz kuru hedefi yoktur, bizim fiyat istikrarı hedefimiz vardır" dedi.
Nowotny, euronun yen karşısındaki artışlarının da dramatik olmadığını sözlerine ekleyerek, "kur savaşları" tartışmalarının gerçekle ilgili çok fazla bağlantısı olmadığını dile getirdi ve "Euronun yen karşısında değer kazandığı doğru ama bu çok dramatik seviyelerde değil. Bu şu demek oluyor; eğer şu anki seviyeler korunursa bu tartışmalar gerçek değil" dedi.
Yen bugün değer kaybederek, geçtiğimiz 3 ay boyunca gösterdiği en kötü döviz performansını da genişletmiş oldu. AMB Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının euro için spesifik bir hedefi olmasa bile, döviz kurunun enflasyon ve büyüme görünümlerini gerçekleştirirken önemli rol oynadığını dile getirdi. Nowotny, Draghi'nin görüşlerini desteklediğini belirtti.
"Döviz kurunda yaşanan gelişmelerin fiyat istikrarını riske attıkları zaman muhtemel bir müdahale hakkında tartışılabilir" diyen Nowotny, İsviçre'yi örnek göstererek, "İsviçre ulusal bankası deflasyonu engellemek veya en azından etkisini düşürebilmek için başarılı bir şekilde müdahalede bulundu" ifadelerini kullandı.
Nowotny aynı zamanda Euro Bölgesi'nin borç krizinden sonra dünya ekonomisinin zayıf noktası olarak kalmaya devam ettiğini belirtti. AMB yöneticisi Euro Bölgesi ekonomisinin bu çeyrekte dibi göreceğini belirtirken, bölgeye yönelik beklentilerin daha da aşağı çekilebileceği riskinin var olduğunu ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)