BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuronun yükselişi durdu----

Euronun yükselişi durdu

Euronun yükselişi durdu
07 Mayıs 2013 - 20:24 www.finansgundem.com

Euro, bölge ekonomisinin büyümesinde aksaklıklar meydana gelebileceği endişeleriyle kazançlarını sildi

Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin "gerekirse tekrar faiz indirimine gidilir" açıklamasının bir gün sonrasında bölgedeki ekonomik büyümeye yönelik endişelerle dolar karşısındaki yükselişini azalttı.
Euro Bölgesi ortak para birimi, Almanya'da fabrika aktivitesinin yükseldiğini gösteren veriler üzerine erken saatlerde yükseliş kaydetmişti. Avustralya doları ise ABD para birimi karşısında merkez bankasının faiz oranını rekor düşük seviyeye indirmesinin ardından iki ayın en zayıf seviyesine geriledi. İsveç kronu ise sanayi üretiminin beklentileri aşmasıyla beraber güçlendi.
Washington'da bulunan Commonwealth Foreign Exchange Inc şef piyasa analisti Ömer Esiner, "Bu sabah dalgalı bir piyasa gördük. Alman fabrika verileriyle euroda yaşanan ani sıçrayış biraz aşırı oldu" yorumunda bulundu.
Euro, New York saatiyle 10:52'de çok değişmeyerek 1.3085 dolar oldu, erken saatlerde ise 1.3243 dolara kadar tırmandı. Euro aynı zamanda yüzde 0.3'lük kayıpla 129.55 yene geriledi. Yen yüzde 0.3 güçlenerek dolar başına 99.06 yen oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)