<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'nde perakende satışlar sabit kaldı----

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar sabit kaldı

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar sabit kaldı
05 Ekim 2015 - 14:59 www.finansingundemi.com

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmeyerek beklentilerin hafif altında kaldı

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, ağustos ayında bir önceki aya göre değişmeyerek beklentilerin hafif altında kaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış perakende satışlar 19 üyeli Euro Bölgesi'nde bir önceki aya göre değişmezken, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 2,3 arttı. 28 üyeli Avrupa Birliği'nde (AB) de perakende satışlar da aylık değişiklik görülmezken, yıllık yüzde 2,6 artış kaydedildi.

Euro Bölgesi'nde perakende satışların aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 2,5 artması bekleniyordu. Böylece Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında kaldı.

Euro Bölgesi'nde ve AB'de aylık bazdaki perakende satışlarda sırasıyla otomotiv yakıtı, gıda, içki ve tütün ürünleri etkili oldu. 

Aylık bazda en fazla artış Portekiz'de kaydedildi

Aylık bazda toplam perakende satışında en fazla artış, yüzde 1,5 ile Portekiz'de görüldü. Portekiz'i yüzde 0,9 ile İrlanda, yüzde 0,8 ile Polonya izledi. Perakende satışların en fazla azaldığı ülkeler ise yüzde 1,5 ile Lüksemburg, yüzde 1,2 ile İsveç, yüzde 1,1 ile Estonya ve Finlandiya olarak sıralandı.

Yıllık bazda ele alındığında, Euro Bölgesi'nde perakende satışlara en fazla katkıyı sırasıyla otomotiv yakıtı, gıda, içki ve tütün ürünleri ve gıda dışı ürünler, AB'de ise otomotiv yakıtı, gıda dışı ürünler ve içki ve tütün ürünleri sağladı.

Perakende satışlarda yıllık bazda en fazla artış görülen ülke yüzde 8,5 ile Romanya oldu. Romanya'yı yüzde 7,7 ile İrlanda, yüzde 5,7 ile Polonya, yüzde 5,5 ile Estonya ve Letonya, yüzde 5,4 ile Litvanya, yüzde 5,3 ile de Malta izledi.

Yıllık bazda en fazla azalışın gerçekleştiği ülkeler ise yüzde 12,6 ile Lüksemburg, yüzde 1,9 ile Bulgaristan, yüzde 1,7 ile Belçika, yüzde 0,7 ile Finlandiya ve yüzde 0,2 ile Avusturya oldu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)