<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Euro Bölgesi'nde enflasyon artacak"----

"Euro Bölgesi'nde enflasyon artacak"

Euro Bölgesi'nde enflasyon artacak
01 Haziran 2017 - 10:25 www.finansgundem.com

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma güçlendikçe, enflasyonun ECB teşvikleri azaltsa da yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, yaptığı açıklamada, "Ekonomik toparlanmada güçlenme, enflasyonda Ağustos 2016'dan bu yana gördüğümüz artışın sadece bir saman alevi olmamasını daha muhtemel hale getiriyor. Para politikasındaki genişleme düşürülse bile enflasyon oranları önceki yıllardan gördüklerimizden daha yüksek olacak" diye konuştu.

Weidmann ayrıca, cari ekonomik görünüm ile riskler dengesinde iyileşme bir arada değerlendirildiğinde ECB Yönetim Konseyi'nin ileri dönük yönlendirmenin ayarlanması gerekip gerekmediğini ve zamanlamasını tartışmaya başlaması gerektiği görüşünde olduğunu da vurguladı.

ECB'nin 8 Haziran'da yapacağı toplantıda ekonomiye ilişkin daha iyimser olması, ancak ciddi politika değişiklikleri yapmaması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)