BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEuro bankaları da ''Volcker''lı olacak----

Euro bankaları da ''Volcker''lı olacak

Euro bankaları da ''Volcker''lı olacak
10 Eylül 2012 - 08:03 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük bankalara Volcker kuralı geliyor

İngiliz Financial Times gazetesi, Avrupa Birliği genelinde uygulanmaya hazırlanan ve bankacılık sisteminin yapısının denetimini öngören plan kapsamında Avrupalı bankalar işlem gören varlıklarını korumaya almaya zorlanabileceğini yazdı.
ABD'deki Volcker ve İngiltere'deki Vickers kurallarının temellerinden yararlanan Avrupalı yetkililer, Liikanen değerlendirmesi olarak bilinen çalışmayı 1 ay içinde tamamlamaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin bilgisi olan kaynaklar Financial Times gazetesine, planda net bir şekilde öne çıkan görüşlerin bulunduğunu belirtti.
Avrupa'daki çalışma, ABD'deki bankaların kendi parasıyla işlem yapmasını yasaklayan Volcker yasasını temel alıyor. İngiltere'deki Vickers Komisyonu ise bireysel bankacılığın, uluslararası bankaların yatırım operasyonlarından korunması prensibine dayanıyor.
Avrupa'da da neredeyse kesin gözüyle bakılan bu tip bir işlem koruması uygulama kapsamında, bankaların yüzde 5 olarak belirleneceği tahmin edilen işlem görmeye açık varlıklarının, toplam varlıklara oranının aşılması hâlinde kuruluşların bu operasyonları işletmek için alt kuruma ihtiyacı olacak.
Kaynaklar, Kasım'da AB'nin tek piyasa komiseri Michael Barnier liderliğinde kurulmuş olan 11 kişilik Liikanen komitesinin 7 üyesinin, geçtiğimiz hafta Brüksel'de yapılan toplantılarda bu korumalara destek verdiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)