Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yalnızca iki günde yüzde 13 değer kazanan Bitcoin'in (BTC) piyasa değeri, 79 gündür ilk kez 800 milyar doları geçti. Ether ise iki haftada yüzde 45 değer kazandı ve piyasa değeri 340 milyar dolara ulaştı.
London hard fork'u ve olası deflasyonist etkilerine dair olumlu beklentiler, hiç şüphesiz Ether'in performansında rol oynadı. Diğer yandan bazı yatırımcılar, Ether'in Bitcoin'e karşı değerinin ne olacağını sorguluyor.
Pantera Capital CEO'su Dan Morehead gibi bazı isimler, Ether'in en büyük kripto para olan BTC'yi geride bırakacağını düşünüyor.
Diğer yandan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, bankanın delta varyantı nedeniyle varlık satın alım programını bir süre daha sürdürebileceğini açıkladı. Bunun sebebi olarak ise delta varyantının yayılmasının iş piyasasına verebileceği olası zarar gösterildi.
Teşvik programının uzaltılması, enflasyon riskini ve dolayısıyla gayrimenkul, emtia, hisse senedi ve kripto paralar gibi nadir varlıklara olan talebi artıracaktır. Ne var ki bu türden makroekonomik değişiklikler, Bitcoin ve Ether'i eşit ölçüde etkileyecektir.
Aktif adres sayısında Bitcoin açık ara lider
Ethereum ağının bazı göstergeleri kıyaslandığında, Ether'in yüzde 58 düşük seyretmesinin meşruiyeti doğrulanabilir. İlk adım ise aktif adres sayısını kıyaslamak olacaktır.
Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, Bitcoin en az 1.000 dolar içeren 6 milyon adrese sahip. 2020'den beri ise 3,67 milyon yeni adres oluşturuldu. Diğer yandan Ether, söz konusu bakiye sınırına uyan 2,7 milyon adrese sahip. 2020'den beri ise 2,4 milyon Ethereum adresi oluşturuldu.
Ether'in adres sayısının yüzde 55 az olması, iki varlığı piyasa değeri arasındaki farka da uyuyor. Diğer yandan bu analiz, büyük yatırımcıların ne kadar yatırım yaptığını içermiyor.
Ether borsa yatırım ürünlerinde geride
Bazı borsa yatırım araçlarından edinilen veriler, oldukça net bir sonuç veriyor. Bitcoin borsa yatırım ürünlerinin yönetilen varlıklarının değeri 32,3 milyar doları geçerken, Ether için söz konusu değer 11,7 milyar dolar olarak ölçüldü. Eylül 2013'te başlatılan Grayscale'in GBTC fonu, aradaki farkta büyük bir yol oynuyor.
Ether borsa yatırım ürünleri ise Ekim 2017'de hayatımıza girdi. Aradaki zaman farkı, Ether'in bu konuda Bitcoin'in yüzde 64 gerisinde kalmasını kısmen açıklıyor.
Vadeli işlemlerin açık pozisyonları fiyat farkını açıklıyor
Son olarak vadeli işlem piyasasının verileri kıyaslanmalı. Piyasa katılımcılarının toplam sözleşme sayısını hesaplayan açık pozisyonlar ise, bu konuda en iyi araçlardan biri.
Bitcoin vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonlar, mevcut durumda 14,2 milyar dolar ölçüldü. Bu konuda rekor, 13 Nisan'da 27,7 milyar dolar ile görülmüştü. Açık pozisyonlara 3,4 milyar dolar ile Binance liderlik ediyor, hemen ardından ise 2,3 milyar dolar ile FTX geliyor.
Diğer yandan Ether vadeli işlemlerin açık pozisyonları, Bitcoin'den bir ay sonra 10,8 milyar dolarda pik yaptıktan sonra 7,6 milyar dolara geriledi. Kripto para, bu konuda da Bitcoin'in yüzde 46 gerisinde kaldı.
Gerçek şu ki, bir kripto paranın değerinin olması gerekenin altında veya üstünde olduğunu ölçmenin kesin bir yolu yok. Yine de bu üç gösterge, Ether'in yakın zamanda Bitcoin'i tahtından etmesinin pek olası olmadığını ortaya koyuyor.
Ethereum'da güncelleme tartışması
Bitcoin madencileri rotayı ABD'ye çevirdi
Altcoin’lerin yükselişi başladı
Her kez eteryum alıp kucuk altın gibi alıp unutmalı. Gerçekten de büyük bir coin olacka. yeni sistem başarılı olunca, insanlar kurumlar talep edince btc çok yüksel diye. Eter çok iyi olacak. 8 - 10 bin usd yıl sonu düşünüyorum. her ay 50 tl 100 tl 500 tl maaşının TL oalrak biriktirip, faizle tutacağına. YAP BİR ÇILGINLIK az bir kısmı eteryumda tut. hatta 5 yıl 10 yıl tutmay açalış hesabı unut. azar azar bitiktir kumbara misali. öyle ev sattım araba sattım maaşı bastım vb. diyenler bu işlere hiç girmezin, hep kaybeder. az az al kumpara fonu gibi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.