BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEthem Sancak, Özlem Et’i alıyor----

Ethem Sancak, Özlem Et’i alıyor

Ethem Sancak, Özlem Et’i alıyor
17 Haziran 2014 - 13:09 www.finansgundem.com

Ethem Sancak, sürpriz bir satın alma operasyonuna daha imza atmaya hazırlanıyor

İş dünyasından Başbakan Erdoğan’a  yakın isimlerden olan ve BMC’yi satın alan Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, sürpriz bir satın alma operasyonuna daha imza atmaya hazırlanıyor. Sancak, Recep Coşkun’un sahibi olduğu Özlem Et’i satın almak için harekete geçti. Recep Coşkun görüşmeler sürüyor dese de, piyasadan gelen haberler satışın tamamlandığı yönünde.

Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, son dönemdeki çarpıcı iş hamlelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. En son BMC Fabrikası’nı satın alarak adından söz ettiren Sancak, yine çok yankı bulacak bir satın alma ile gündem yaratacak.
Başbakan Erdoğan’ın iş dünyasında en yakınındaki isimlerden birisi olan Sancak’ın bu kez gündemine aldığı şirket, bir dönem Erdoğan’ın da işvereni olan Coşkun Ailesi’nden Recep Coşkun’un sahibi olduğu Özlem Et ve Et Ürünleri. Piyasadan gelen bilgiler her ne kadar anlaşmanın yapıldığı ve Özlem Et’in Sancak’ devredildiği yönünde olsa da, haber için aradığımız Recep Coşkun görüşmelerin devam ettiğini söylüyor. Tüm ısrarlarımıza karşın da “Evet görüşme yapıyoruz ancak şu aşamada açıklama yapmam doğru olmaz” karşılığını verdi.

Sancak Ailesi’nin Ata Grubu ile birlikte yüzde 50 ortak olduğu Denizli Acıpayam Çiftliği, Ethem Sancak’ın kardeşleri ile ortaklığının sürdüğü şirket. Hedef ve Medical Park’taki hisseler karşılıklı olarak paylaşılmış, Denizli’deki hayvancılık yatırımları ayrılmanın dışında tutulmuştu. Gerek Ethem Sancak ve gerekse kardeşi Haydar Sancak ile ayrı ayrı yaptığımız görüşmelerde, her ikisi de hayvancılık alanlarındaki işlerini büyütme planları yaptıklarını söylemişti.
1996 YILINDA KURULDU
Özlem Et Sanayi, 50 yıldır hayvancılık sahasında faaliyet yürüten Coşkun Ailesi’nden Recep Coşkun’un sahip olduğu işletme. Aynı aileden Kemal Coşkun’un önderliğinde yürüyen Coşkun Et de Başbakan Erdoğan’ın muhasebecilik yaptığı sektörün iddialı şirketlerinden biri. Kemal Coşkun’un yeğeni Recep Coşkun, Özlem Et’i, 1996’da Tuzla’da modern bir fabrika olarak faaliyete geçirdi. 24 bin metrekare alan üzerine kurulu tesisin 1996’daki yıllık kapasitesi 3 bin tondu. 2002’de büyük bir yatırıma soyunan Recep Coşkun, kapasiteyi iki kat büyüttü. Halihazırda devam eden yatırımlarla birlikte Özlem Et’e günlük 300 büyükbaş kesimi yapılabiliyor. 30 ton/gün et ve et mamulleri üretimi gerçekleşiyor.
Özlem Et’in bünyesinde iki marka var: Özlem ve Sefa. Özlem markası altında sucuktan salama, kavurmadan pastırmaya kadar pek çok şarküteri ürünü bulunuyor. Sefa markasıyla ise sosis, salam ve sucuk üretilip satılıyor.
İlaç ve sağlık sektöründe yaptığı yatırımlardaki hisselerini devreden Ethem Sancak, ilaç dağıtımındaki ortaklığının yanı sıra Metronet İletişim, Hedeftek Teknoloji, Es Mali Yatırım ve Danışmanlık şirketlerinin sahipliğini sürdürüyor. Sancak, BMC ile birlikte TMSF’nin yönetimine el koyduğu Akşam Gazetesi’yle , SKY 360 televizyon kanalının yanı sıra, Star gazetesi ve Kanal 24’le yeniden alarak basın dünyasındaki etkinliği artırıyor.

ŞANLIURFA’DAN DENEYİMİ VAR

Ethem Sancak, besi ve süt hayvancılığı işinde yeni değil. Aralık 1999’da Koç ve Ata grupları tarafından Şanlıurfa’da Harran Ovası’nın kuzey bölgesinde besicilik ve süt hayvancılığı alanında faaliyette bulunmak üzere kurulan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri, Ethem Sancak’ın da büyük hayallerle başlayan işlerinden biriydi. Koç ve Ata şirketleri tarafından kurulan Harranova işletmesine sonradan Sancak Grubu’da ortak oldu. Bu ortaklık 2006 yılına kadar devam etti. Önce Sancak daha sonra da diğer ortaklar, hisselerini satarak bu şirketi devretti. (EKONOMİST)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)