Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Et için alternatif bir gıda olduğu ortaya çıkan “artocarpus heterophyllus” tropikal meyvesine dünya çapında ilgi artıyor. San Francisco'dan Londra’ya ünlü şefler tarafından “süper yiyecek” olarak lanse edilen bu meyvenin en büyük üreticisi konumundaki Hindistan ise bu popülariteden faydalanıyor.
“Jackfruit” adıyla da tanınan meyve, Güney Asya'da yüzyıllardır üretiliyordu, ancak her yıl tonlarcası çöpe gidiyordu.
Dutgiller familyasından gelen, dışı yeşil içi sarı renkli, dikenli ve iri olan bu meyvenin dokusu domuz etini andırıyor. Oldukça keskin ve tatlı bir kokuya sahip artocarpus heterophyllus meyvesi, özellikle vegan ve vejetaryenler tarafından büyük ilgi görüyor.
Ortalama ağırlığı beş kilogram olan meyve olgunlaştığında mumsu sarı bir ete sahip oluyor. Taze tüketilmesinin yanı sıra kek, meyve suyu, dondurma, cips ve hatta pizza malzemesi olarak da kullanılıyor.
Hindistan, meyvesinin en büyük üreticisi konumunda
Microsoft şirketinde yönetici olarak çalışan James Joseph, ete alternatif olarak ivme kazanan bu meyvenin yükselişini gördükten sonra işinden ayrıldı ve jackfruit meyvesini un halinde satan bir firma kurdu.
Girişimci, son yıllarda giderek yükselen vegan ve vejetaryen popülasyonuna ek olarak, Kovid-19 krizinden dolayı insanların tavuk eti yemek istemediğini ve bu sayede meyveye olan talebin daha da arttığını ifade ediyor.
Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan raporda, bitkisel beslenme ağırlıklı diyetin iklim değişikliğinin etkisini azaltmada yardımcı olabileceği bilgisi yer aldı. Bu nedenle pek çok insan tavuk, domuz, ya da kırmızı etin yerine geçebilecek bitkisel gıda arayışı içerisine girdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.