Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Özel sektöre canlı kasaplık hayvan ithalatı yetkisi veren düzenleme askıya alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 500 bin kasaplık canlı hayvan ithalatını özel sektörün yapabilmesi için yetki başvurusu yapmış; yüzde 10 gümrük vergisiyle ithalat için tarife kontenjanı açılmasına ilişkin talep yazısını da Başbakanlığa göndermişti.
Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre Ekonomi Bakanlığı, Tarım Bakanlığı’nın talebiyle düzenlemeyi Bakanlar Kurulu’na sundu. Bakanlar Kurulu’nda kararnamenin imzalanmaması eğilimi oluştu. Son 15 aylık süreçte mart sonu itibarıyla 1 milyar 529 milyon dolarlık kırmızı et ihtalatı yapılmasına karşın Türkiye İstatistik Kurumu’nun tüketici fiyatlarına göre Ocak 2017’de 39.6 lira olan dana etinin kilosu, Temmuz 2017’de 43.7 liraya kadar yükseldikten sonra düşüşe geçerek Ocak 2018’de 40 liraya gerilemişti. Şubat 2018’de de düşüş eğilimini devam ettirerek 39.8 liraya gerileyen et fiyatı, martta yeniden yükselerek yaklaşık 1.2 liralık artışla 41.1 liraya çıktı. Ramazan yaklaşırken ithalat kararı çıkmadan martta fiyatın yönü yeniden yukarıya döndü. Marttaki çıkışa rağmen genel eğilimin aşağı yönlü olmasına, erken seçim sürecine girilmesi de eklenince, ithalat düzenlemesinin en azından seçim sonuna kadar askıya alınması eğiliminin oluştuğu belirtiliyor.
‘RAMAZANDA FİYATIN ARTMAYACAĞI TAAHHÜDÜNÜ VERİRİM’
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, ithalatın rafa kaldırılmasını yerinde bulduklarını kaydederek, “Üretici bazında fiyatlarda herhangi bir artış yok, geçen yıl da 27-28 liraydı, bu yıl da 28 liradan devam ediyoruz. Et fiyatlarının hiçbir şekilde artmayacağının taahhüdünü veririm” diye konuştu.
2015’TEN BERİ 2.4 MİLYAR DOLARLIK ET İTHAL EDİLDİ
‘SÖYLENTİSİ FİYATLARI FRENLEMEYE YETTİ’
Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan, canlı kasaplık hayvan ithalatının rafa kaldırılmasına tepki göstererek, “Şartlarını koysunlar, denetimini yapsınlar, bırakın ithalatı özel sektör yapsın. Üreticide kilogram fiyatı 27-28 liradan 30 liraya kadar çıkmıştı ama söylentiler bile fiyatlardaki artışı frenlemeye yetti” diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.