Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hadi Tunç'un, hem et hem de damızlık hayvan ihracatı için İran, Irak ve Suriye ile temasa geçildiğini açıklaması üreticiyi sevindirdi.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, üreticide karkas et kilo fiyatlarının 24 liraya kadar düştüğünü ancak kasapta ya da markette rakamların 40 liranın üzerinde olduğunu söyledi.
İRAN'A 150 BİN TON
Üreticide fiyatı düşürmenin rafa yansımadığını dile getiren Tunç, bakan yardımcısının ihracat açıklamasının ise üreticiye umut olduğunu belirtti.
Yurtdışından getirilen canlı hayvanın beslenip etinin ihraç edilebileceğini vurgulayan Tunç, "Helal kesim yaptığımız için İran ve Irak'tan hazır talep var. İran'ın yıllık 150 bin ton kırmızı et talebi oldu. Şimdiden bu ihtiyacın yarısını karşılayabiliriz" diye konuştu.
FİYAT ARTMAZ
İhracatın et fiyatlarını artıracağı ile ilgili düşüncenin yanlış olduğunun altını çizen Tunç, "Sorun perakende satış fiyatları, üretici fiyatları değil. İç piyasada ihtiyaç olduğunda iç piyasaya ürün verilir ama hali hazırda üretici malını satamıyor çünkü fiyatlar kurtarmıyor. İhracatla bu çözülebilir" dedi.
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Tarık Tezel ise, kırmızı et ihracatının hem sektör hem de Türkiye ekonomisi için büyük avantaj olacağını söyledi. Tezel, "Yakın coğrafyadaki komşulara yapılacak ihracat sektörü büyütür. Ette ve sütte gelinen teknoloji ve kapasite Türkiye'yi doyurmanın ötesinde. İhracatın eşiğinde olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. Tezel, ihracatın fiyatlara zam olarak yansımasının da söz konusu olmadığını ifade etti.
200 BİN BESİ DANASI KESİME HAZIR
Bakanlık verilerine göre Türkiye'nin hayvancılık işletme sayısı 1 milyon 420 bine ulaştı. ESK depolarında 19 bin ton civarında et birikti. Üreticinin elinde ise 200 bin adet besi danası kesime hazır bekliyor. Bu rakam 60 bin ton karkas et anlamına geliyor. Son 2 yılda Türkiye'ye 1.1 milyon canlı hayvan girdi. Bunun büyük kısmı besilik olduğu için üreticinin elinde hayvan birikmiş oldu.(Sabah)
BIM, ŞOK, A101 de satılmalı.
İthal gelen etler bitti.Mideden bile çıktı.Aşırı besilik dana ithalinden dolayı işletmeler kapasitesinin üzerine çıktı.Bir de bazı üç kağıtçılar şarbon yalanı uydurarak içerideki et piyasasını durdurdu.Türkiye şuanda zorunlu kalmadıkça et yemiyor.Yiyin o zamanda satmayalım dışarıya.Her ev 10 kilo et alsa bu sorun ortadan kalkar.
BEN HAYVANCILIK YAPAN BİRİSİYİM DIŞARDAN GELEN NE ETİ OLDUGU BELLİ BU ETLERİ BİZLERE YEDİRDİLER ŞİMDİ BİZİM TOSUNLARI BAŞKALARI YİYECEK İŞMİ ŞİMDİ BUUUU DAHA İKİ AY ÖNCE 300 TIR ETİ NİYE GETİRDİNİZZZZ
O zaman sizde soğan stokçuları gibi malınızı satmayarak hayvanları bekletiyorsunuz.Ahırlar basılsın,Fakir Fukara,Garip Guraba ucuz et yesin hadi görevliler iş başına.
ne dandik memleketiz. ağlanacak halimize güldürdünüz allahta sizi güldürsün.
Zaten yurtiçindeki üretim miktar ve maliyetleri yüzünden et ithal etmiyorlar mı? Bu durumda Kaliteli eti yurtdışına gönderip, ucuza dışardan hastalıklı et alabiliriz. Yaşasın ak zihniyetimiz.
ey koca kafalı bi kerede bunumu anladın
En mantıklısı ihraç etmek o kadar büyük baş var isteyen ülkeye ihraç edelim bizde büyükbaş çok hemde çok büyükbaş var.... büyükbaş ı olmayan ülkelere ihraç etsek bizde rahatlarız....Haydi Türkiye ileri.....
Kesinlikle satılmaması,bu operasyon içerde fiyatların düşmesini önlemeye yöneliktir, bir yandan ithal edilirken bir yandan ihraç edilmez
Siz kimi kandırıyorsunuz et ihrac etmek kim biz kim sen şunun doğrusunu bi anlatta herkez öğrensin yalandan haber yapmayın İthalatla gelen eti ihracat yapıyoruz bu mudur gelişme yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlere
Yurtdışı o fiyata almaz, ama ucuza satarsanız o farklı bi durum
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.