Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük’ten 5 yıl önce boşanan Şeniz Özbey, eski eşinin büyükelçi olduktan sonra 10 bin dolar maaş almaya başladığını iddia ederek çocukları için ödenen iştirak nafakasının en az 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istedi.
İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesindeki iddialara göre fotoğraf sanatçısı Şeniz Özbey ile Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük 24 Aralık 2013 tarihinde Ankara 3. Aile Mahkemesi’nde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Mahkeme çiftin iki çocuğunun velayetini anne Şeniz Özbey’e verdi. Karar tarihinde Murat Ahmet Yörük’ün Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevi gereği Türkiye’de merkeze ataması yapılmıştı. Dış görevde çalışmıyordu ve o dönemki maaşı yaklaşık 4 bin 700 liraydı. Mahkeme de davalı babanın her bir çocuk için 600’er liradan toplam 1200 lira iştirak nafakası, anneye de 500 lira yoksulluk nafakası ödemesine karar verdi.
AVUKAT: ‘MASRAFLARINI TÜRKİYE KARŞILIYOR’
İddiaya göre Murat Ahmet Yörük bugüne kadar nafakalarını eksiksiz olarak ödedi. Murat Ahmet Yörük, 4 ay önce ise Arnavutluk’a Tiran Büyükelçisi olarak atandı. Davalı babanın büyükelçi olarak atanmasının ardından aylık maaşı da iddiaya göre yaklaşık 10 bin dolara çıktı.
Şeniz Özbey’in avukatı, davalı Murat Ahmet Yörük’ün görevi gereği sağlık, konut, araba, şoför, benzin, ısınma vs gibi masraflarının Türkiye tarafından karşılandığını ve başkaca hiçbir giderinin olmadığını öne sürdü. Şeniz Özbey’in avukatı dilekçesinde, davalı babanın yüksek meblağdaki bu gelirden çocuklarına sadece 1200 lira ayırdığını belirtti.
3 YIL ÖNCE NAFAKAYI DÜŞÜRMÜŞ
Şeniz Özbey’in avukatı Yörük, “Boşanma kararını veren mahkeme tarafından müvekkilime de 500 lira yoksulluk nafakası bağlanmıştır. Ancak davalı Murat Ahmet Yörük, üç yıl önce yoksulluk nafakasına maaşının düşük olması nedeniyle dava açmış, mahkeme de yoksulluk nafakasını 250 liraya düşürmüş ve bu karar kesinleşmiştir. Müşterek çocuk için belirlenen 600 lira iştirak nafakası çocuğun masraflarını karşılamamaktadır. Müşterek çocuk için iştirak nafakasının en az 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istiyoruz” dedi. (Hürriyet / Özge Eğrikar)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.