Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolar/TL'de 3,00 seviyesinin psikolojik sınır olduğunu söyledi.
Ertem, dolar/TL'nin geçen haftanın son işlem gününde 3'ün altına indiğini gördüklerini hatırlatarak, "Dolar/TL'nin 3'ün altında kalıcılık sağlayacağını ve bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum." dedi.
ABD Merkez Bankası (Fed) eski Başkanı Alan Greenspan'ın, ABD ekonomisinin stagflasyon riski ile karşı karşıya kalabileceği yönündeki açıklamalarını hatırlatan Ertem, bu nedenle doların diğer para birimleri ve emtialara karşı değer kaybedebileceğini vurguladı.
"EN KÖTÜ SENARYODA BİLE TÜRKİYE, BU TİP ÇIKIŞLARI TELAFİ EDECEK DURUMDADIR"
Cemil Ertem, uluslararası derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'ten olumsuz bir değerlendirme beklemediğini, Türkiye'nin makroekonomik verileri ortada iken, bu kuruluşların göz göre göre kendi itibarlarını sarsacak bir değerlendirme içerisinde olacaklarını düşünmediğini kaydetti.
"TÜRKİYE'DE BU FON (VARLIK YÖNETİM FONU) MUTLAKA KURULMALI"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, kurulması planlanan "Varlık Yönetim Fonu" için ekonomi yönetiminin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, Türkiye'nin G20 üyeleri içinde ulusal fonu olmayan ender 1-2 ülkeden biri olduğunu, bu fonun Türkiye'de mutlaka kurulması gerektiğini vurguladı.
Küresel finansal saldırılarda merkez bankaları rezervleri ya da para politikası çerçevesinin yeterli olmayabildiğini belirten Ertem, şöyle devam etti:
"Dünyanın en etkili merkez bankasının para politikası bile etkisiz kalıyor. Türkiye'nin ekonomi güvenliği açısından varlık fonu kurması gerekir. Bunun şekli ve büyüklüğünün nasıl olacağı ekonomi yönetiminin çalışmalarıyla ortaya çıkacak.
İŞSİZLİK FONU KULLANILABİLİR
Teorik olarak bazı şeyler söyleniyor ama bunlar çok doğru değildir. 'Ulusal fonların kurulabilmesi için sizin tasarruf fazlası veren ülke olmanız gerekiyor. Cari fazla vermeniz ya da bütçe fazlası vermeniz lazım. Türkiye'de bunlar olmadığı için varlık fonu kurulamaz' şeklindeki varsayımlar çok yanlıştır. Türkiye'de 100 milyar doların üzerinde çeşitli fonlar bulunmaktadır. İşsizlik Fonu ve benzer diğer fonlar vardır. Esasında bütçe disiplinini sarsmayacak şekilde Türkiye bunları değerlendirebilir ve aktif olarak kullanabilir. Ama bunlardan ayrı olarak birikim sağlayarak yeni bir varlık fonu oluşturabilir. Önümüzdeki günlerde netleşecek. Bu muhakkak olacak."
Türkiye'ye rekor seviyede varlık girebilir!
Mehmet Şimşek: 2016 büyümesi yüzde 4'e düşebilir
TİM: İhracat Temmuz'da % 18.7 düştü
Ziya Akkurt ekonomiyi değerlendirdi
Miletvekli maşalarından fon yapsınlar onu kullansınlar işçinin emekçinin cebinden elinizi çekin
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.