<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkErste Group Bank kar açıkladı----

Erste Group Bank kar açıkladı

Erste Group Bank kar açıkladı
06 Mayıs 2014 - 20:41 www.finansgundem.com

Erste Group Bank, ilk çeyrekte 103,3 milyon Euro kar açıkladı

Erste Group Bank 103,3 milyon Euro kar açıkladı. Erste Group Bank AG CEO’su Andreas Treichl, 2014’ün 1. çeyrek sonuçlarına ilişkin olarak şunları söyledi: “Erste Group, 2014’ün ilk çeyreğinde 103,3 milyon Euro net kâr açıkladı. Düşük faiz oranları, kredi talebinin azalması ve son olarak da Avusturya, Macaristan ve Slovakya’daki yüksek bankacılık ve işlem vergileri, sonuçlarımızı etkileyen ana faktörler oldu.”

Erste Group Bank’ın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki olumlu gidişatın gelirler üzerindeki pozitif etkilerini beklediklerini belirten Treichl, “Ana pazarlarımızda ekonomik toparlanmanın devam etmesi, orta ve uzun vadede bankanın karlılığını olumlu etkileyecektir” dedi.

2014’e genel bakış
Erste Group, 2014 yılında Avusturya ve Orta ve Doğu Avrupa’daki pazarlarında istikrar ortamının devam edeceği beklentisi ile büyüme planlarını kurguladı. Bölgede ekonomik büyümenin ortalama %1,9 olması beklenirken (Erste Group Araştırması), faiz oranlarının düşük kalmaya devam etmesi ve bazı bölgelerde daha da düşmesi bekleniyor. Erste Group, bu düşüşe karşın, faaliyet kârını 3,1 milyar Euro seviyesinde (± 2%) tutmayı hedefliyor. Net müşteri kredilerinin de 120 milyar Euro seviyesinde (± 2%)  oluşmasını hedefleniyor.

Yakın zamanda gerçekleştirilecek ECB Varlık Kalitesi İncelemesinin ışığında, Erste Group risk maliyetlerinde %5 veya 1,7 milyar Euro seviyesinden daha fazla bir düşüş beklemiyor. Erste Group, Avusturya vergi grubunda ertelenmiş vergi varlıklarının tahakkuk etmesini beklemezken, bu durum, vergi oranının yaklaşık %40 gibi ciddi bir yüksek bir seviyede oluşmasına neden olabilir. 2013’te 311 milyon Euro olan bankacılık vergilerinin 2014’te yaklaşık 270 milyon Euro’ya düşmesinin net kârı olumlu şekilde etkilemesi bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)