Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mehmet Âkif Ersoy’un son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı’ndaki daireyi müzeye dönüştürme kararını ilk kez 2012’de gündemine aldı.
Açık kaynaklardan ve sözlü anlatımlardan yola çıkarak Mehmet Âkif Ersoy’un Mısır Apartmanı’nın 2’nci katındaki 8 numaralı dairede oturduğu sonucuna ulaşıldı. Bunun üzerine bu daire kamulaştırıldı. Dairenin sahibi Parko Dış Ticaret Limited Şirketi ile Kültür Bakanlığı davalık oldu. İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen kamulaştırma bedeli ve tespiti davası 2015’te sonuçlandı. Mahkeme daire için 3 milyon 954 bin 697 lira değer biçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı depo bedeli de olan bu ücreti ödemedi. Dava düştü, kamulaştırma kararı iptal edildi.
YANLIŞ DAİRE KAMULAŞTIRILMIŞ
Dava süresince hem resmi kayıtlara göre hem de bazı tanıkların ifadelerine göre Mehmet Âkif Ersoy’un ömrünün son günlerini geçirdiği daire Mısır Apartmanı’nın bir başka katındaydı.
Kültür Bakanlığı bu sefer de Ersoy’un 4. kattaki 14 numaralı dairede oturduğunu iddia ederek burayı kamulaştırdı. İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kamulaştırma bedeli olarak 3 milyon 168 bin 809 lira belirledi. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de dairenin sahibi Murat Koray’ın avukatları, bedele itiraz etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu bedelin 2 milyon 500 bin lira, dairenin sahibi Murat Koray ise 4 milyon 900 bin lira olması gerektiğini iddia ederek istinaf mahkemesine başvurdu. Ayrıca Danıştay’da da dava açtı.
4. MÜ, 5. KAT MI
 Koray’ın avukatı Kaan Gök, şu bilgileri verdi: “Murat Koray Bey’in dairesi için Danıştay’da açtığımız kamulaştırma kararının iptali davamız sürüyor. Dediğimiz şu: Şairin hangi dairede öldüğü belli değil. Her katta 4 daire var. Son 2-3 haftasını geçirdiği yer belli değil.
Ayrıca dairelerin içinde seneler içinde çok aykırı tadilatlar yapılmış. Seramik kaplanmış, duvarlar sıvanmış. O dönemi de yansıtan herhangi bir şey yok. Kamulaştırmanın kamu menfaatine faydası yoktur diye, iptale yönelik Danıştay’da dava açtık. Kültür ve Turizm Bakanlığı eski yazışmaları emsal göstererek şairin bu dairede yaşadığını iddia ediyor. Ancak yazışmaların birinde 4. kat diğerinde 5. kat yazıyor. O yönde de bir çelişki var.”(Hürriyet/Toygun Atilla)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.