BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErsin Özince veda etmeyebilir!----

Ersin Özince veda etmeyebilir!

Ersin Özince veda etmeyebilir!
29 Mart 2011 - 10:14 www.finansgundem.com

Emekli olması için 35 yılı dolan Özince'nin 1.5 yıllık askerlik süresi ona da bankaya da zaman kazandırdı

1998 yılından itibaren Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü'nü yürüten Ersin Özince'nin Perşembe günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul'da görevi devredebileceği finans kulislerinin en önemli gündemi. 35 yıllık İş Bankası mensubu 12 yıldır da genel müdürlük görevini sürdüren Özince'nin emekli olması için bu süreyi doldurmuş olması nedeniyle normal şartlarda genel kurulda görevini bırakması gerekiyor. Özince de 35 yıllık süresi dolduğunda görevini bırakacağını birkaç kez ifade etmişti. Ancak, bankacılık kulislerinde Özince'nin bankada 35 yılını doldurmuş olmasına rağmen bu görevi bir yıldan daha uzun bir süre daha sürdüreceği ifade ediliyor. Kaynaklar bunun nedeninin ise banka ve İş Bankası grubu iştiraklerinde henüz tamamlanmamış birçok proje ve atamaların olmasına bağlıyor.
Edinilen bilgilere göre yönetim banka ve grupta işlerin sağlıklı yürümesi için Özince'ye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle Özince'nin birtakım görevler tamamlanana kadar görevi bırakmasını istemiyor. Bu nedenle 35 yıllık hizmet süreci sonunda emekliye ayrılmaması için de formül arıyor.
Askerlik formülü
Yine kulislerden edinilen bilgilere göre yönetim bu formülü de buldu. Özince'nin 35 yıllık hizmet süresi olmasına rağmen bu sürenin 1.5 yılının askerde geçmiş olması nedeniyle bu 1.5 yılın hizmet süresinden düşülmesi yani fiili olarak 35 yıl şartını dikkate alması planlıyor. Böylece Özince 1 yıldan daha uzun süreli bankanın genel müdürü olarak görevini sürdürecek ve yarım kalan işler tamamlanacak. 
Temmuz'da da olabilir
Kaynaklar, Özince'nin Perşembe günü yapılacak genel kurulda değişmesi için bugünden önce bir yönetim kurulu kararı almasının ve bunun da halka açık olan bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirmesnin normal prosedür olduğunu bu işlem de gerçekleşmediği için Özince'nin 1 yıl olması bile en azından belirlenen işlemlerin bitmesi için Temmuz ayına kadar bu görevi sürdüreceğini de kaydediyor. 12 yıldır İş Bankası'na önemli başarılar kazandıran Özince'nin yerine aynı bankada genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Adnan Bali ve Aykut Demiray isimleri dolaşıyor. Haberturk

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)