BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErnst & Young’da yeni dönem----

Ernst & Young’da yeni dönem

Ernst & Young’da yeni dönem
09 Aralık 2010 - 11:14 www.finansgundem.com

Vergi Hizmetleri Bölümü Başkanı Mustafa Çamlıca, Ernst & Young Türkiye Başkanlığı görevine atandı

Türkiye, dünyanın yakından izlediği ekonomik çıkışıyla, Ernst & Young’ın yıldız ülkeleri arasına katıldı. Bu yükseliş, Ernst & Young Türkiye’nin yönetim yapısını da yeniden şekillendirdi.

Ernst & Young Türkiye Vergi Hizmetleri Bölümü Başkanı Mustafa Çamlıca 8 Aralık 2010 tarihi itibariyle, Ernst & Young Türkiye Başkanlığı görevine atandı. Mustafa Çamlıca’dan önce bu görevi yürüten Osman Dinçbaş da eş zamanlı olarak Ernst & Young Türkiye, Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yapmaya başlayacak.

Ernst & Young Türkiye’deki bir başka önemli değişiklik ise Türkiye’nin, Ernst & Young’ın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında ‘öncelikli bölge’ kapsamına alınması oldu. Türkiye’nin global kriz ve sonrası gösterdiği performansla gelişen pazarlar arasında öne çıkması, yeni yapılanmayı da beraberinde getirdi. Bu bölgeler arasında ‘ilk’ sırada yer aldığı açıklanan Türkiye, ‘tek başına’ bölge olarak kabul edilirken, gösterdiği yüksek performansa dikkat çekildi.

Türkiye daha önce Ernst & Young’ın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında, Polonya, Baltık ve Balkan ülkelerinin de aralarında bulunduğu 19 ülkeden oluşan Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde Güney Avrupa ülkeleri ile birlikte yer almakta idi. Yeni konumlandırmada, bölgeler aşağıdaki şekilde tekrar oluşturuldu:
Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Malta ve Kıbrıs Rum Kesimi Güney Avrupa Bölgesi; Polonya, Estonya ve Litvanya Kuzey Avrupa Bölgesi; Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Hırvatistan ise Orta Avrupa Bölgesi olarak konumlandırılırken Türkiye tek başına bir bölgeye dönüştürüldü.

Ekonomik gelişme yeni fırsatlar yaratıyor
Ernst & Young Türkiye Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Mustafa Çamlıca, Ernst & Young Türkiye’nin hem yurtiçinde yeniden yapılanması hem de yurtdışında yeniden konumlandırması ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Türkiye, global kriz sürecinde gösterdiği performansla gelişen pazarlar arasında oldukça öne çıktı. Ernst & Young, faaliyet gösterdiği ülkelerin performanslarını dikkate alarak yapılanmaya giderken; Türkiye, performansı en yüksek ülkelerden biri olarak öncelikli bölge olarak konumlandırıldı.

“Bu gelişme hem Ernst & Young Türkiye icin hem de ülkemiz için, yurtiçi ve yurtdışında önemli iş fırsatları yaratıyor” değerlendirmesinde bulunan Mustafa Çamlıca gelecek dönem hedeflerini ise “Hizmet alanlarını çeşitlendirerek, 3 yıl içerisinde 600 - 700 kişilik ek istihdam yaratmak ve ciro bazında da yüzde 70 büyümek” olarak açıkladı. Mustafa Çamlıca’nın, Türkiye’nin çarpıcı bir gelişmeyle tek başına bölge olarak kabul edilmesi hakkında yorumu ise şöyle:

“Yönetim değişikliğimizi de bu noktadan hareket ederek gerçekleştirdik. Danışmanlık alanında ülke olarak yükselişimizin önünü açabilmek ve sözünü ettiğimiz fırsatları müşterilerimize daha fazla ‘iş’ ve ‘değer’ olarak döndürebilmek için Ernst & Young Türkiye Başkanlığı görevini devralırken, Pazar ve İş Geliştirme gibi bizim için önemli bir fonksiyonu da de ayrı bir başkanlık altında topladık. Ernst & Young Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği yüksek performansı sürdürülebilmesi adına bu fonksiyonun başkanlık görevini ise değerli çalışma arkadaşım ve ortağım Osman Dinçbaş üstlenmiştir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)