Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Seçimlerden sonra bu yasaları çıkarmanın zorluğunu öngören hükümet, TBMM’de son iş olarak çıkartacağı yetki yasasıyla ‘sistemin büyük bölümünü’ Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) yapacak.
Hükümet tarafından çıkartılacağı açıklanan ‘Yetki Yasası’yla yapılması planlanan düzenlemeler, günlerden beri tartışılıyor. Yeni sistemin uyum yasalarını çıkarmak için alınması planlanan yetkinin, kullanma kapsamının beklenenden geniş olacağı belirtiliyor. AK Parti’de 5 komisyon tarafından sürdürülen ‘devletin yeniden yapılandırılması’ çalışmaları, bu yetki yasasının konusu olacak.
AMAÇ YAZILACAK
Gelecek günlerde 3 madde olarak TBMM’ye gönderilecek ‘Yetki Yasası’, tüm diğer yetki düzenlemeleri gibi hangi amaçla çıkarıldığını içerecek. Alınan yetki, bu amaç dışında kullanılmayacak. AK Parti, bu yetkiyi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişteki zorunlu uyum yasaları için alacak. Ancak bunun kapsamı beklenenden fazla olacak.
UYUMUN ÇATISI
İktidar Partisi, seçimlerin ardından TBMM’nin derhal toplanarak sayıları birden fazla olacak uyum yasalarını çıkarmanın hem zaman alacağı hem de sıkıntı yaratacağı hesabıyla, tüm bu temel düzenlemeleri, Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) yapacak. ‘Yürütmenin yapılandırılması, Cumhurbaşkanıyla gelip gidecek yüksek bürokratların tanımı, yerel yönetimlerle ilgili uyum düzenlemeleri, siyasi partiler ve seçim yasalarındaki uyum’ gibi tüm başlıklarda adımlar bu yetkiyle atılacak.
AK Parti’nin uyum yasaları için oluşturduğu Uyum Üst Komisyonu, TBMM’ye gönderilecek ‘Yetki Yasası’nın kapsamıyla ilgili çalışma yaptı. Belirlenen çerçeve, seçimlerin ardından çıkartılacak Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine ‘zemin’ hazırlamayı amaçlıyor. AK Parti kurmayları, yeni hükümet sistemini devreye sokmak için gereken zorunlu değişiklikler yapılmadan Cumhurbaşkanı’nın kararname çıkarmayacağını, aksi durumda ‘yasa ile kararnamenin çelişeceğini’ anlattılar.
YASAYLA ÇELİŞİR
Parti kurmayları, “Örneğin, mevcut sistemde bakanlık kuruluşları ile üst düzey atamaların kendi yasaları bulunuyor. Yeni sistemde ise bu iki konuda Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenleme yapılıyor. Eğer bu yasalarda gerekli değişikliği yapmazsanız, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkartamazsınız. Çıkartsanız da yasayla çelişir ve çelişmesi durumunda yasa geçerli olur. Sistem aylarca tıkanır. Zaman sorunu nedeniyle uyum düzenlemeleri yetki yasasıyla yapılacak” dediler.(Nuray Babacan/Hürriyet)
Hala yasayla çelişir falan diyorlar yaaa. Hukuk mu kaldı, yasayı kim takar? Padişahlık gibi keyfî bir yönetim geldi, hem de halkın kendi oylarıyla. Allah bu milleti ıslah etsin, etmezse de ne yapacağını Allah biliyordur zaten. Nush ile uslanmayanın hakkı tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.