BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErgo'nun adı da stratejisi de değişiyor----

Ergo'nun adı da stratejisi de değişiyor

Ergo'nun adı da stratejisi de değişiyor
09 Nisan 2010 - 16:19 www.finansgundem.com

Ergo İsviçre Sigorta'nın adı kısalıyor, Ergo Turkey oluyor. Uzun yıllık görev yaptığı Sabancı Grubu'ndan ayrılarak Ergo'nun başına geçen Akın Kozanoğlu'nun hedefi, şirketi bilinirlikte ilk beş markadan biri haline getirmek.

Türkiye'nin eski sigorta şirketlerinden biri olan Ergo İsviçre Sigorta, tüm dünyayla paralel olarak Türkiye'de de ismini değiştiriyor. Şirketin adı, Nisan ayının sonundan itibaren Ergo Türkey olarak değişecek. Dünyanın en büyük reasürans şirketi Münich Re'nin iştiraki olan Ergo, toplam 30 ülkede bünyesindeki tüm sigorta şirketlerinin şemsiye markasına dönüşüyor. Ergo İsviçre'deki isim değişim operasyonunu ise uzun yıllar görev yaptığı Akbank ve Sabancı Grubu'ndan ayrıldıktan sonra Ergo İsviçre Sigorta'nın kaptan köşküne oturan Akın Kozanoğlu yönetecek. Kozanoğlu, önceki akşam düzenlediği sohbet yemeğinde geçiş sürecini aktardı ve Türkiye'de sigorta sektörüyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Türkiye'de markalarının bilinirliğinin yüzde 10'larda olduğunu ifade eden Kozanoğlu, amaçlarının bu değişim sürecinin ardından uygulayacakları uzun soluklu stratejilerle bilinirlikte ilk beş firmadan biri olmak olduğunu söyledi. Munich Re'nin Türkiye'de satın aldığı İsviçre Sigorta'ya toplamda 350 milyon euro gibi bir yatırım yaptığının altını çizen Kozanoğlu bu yatırım ile yaklaşık yüzde 6.5 gibi bir pazar payı alındığını söyledi. PAZAR PAYINI BİLİNÇLİ DÜŞÜRDÜK Göreve geldikten sonra karlılığı artırmak için bu pazar payını bilinçli olarak yüzde 5'lere indirdiklerini belirten Kozanoğlu, "Karsız olan bazı unsurları eledik" dedi. Nisan sonunda yapacakları lansman ile birlikte yeni dönem stratejilerini açıklayacaklarını da aktaran Kozanoğlu, uygun firsat olursa yeni bir şirket alımının gündeme gelebileceğinin de altını çizdi. Anlaşmalı tutanaktan çok zarar ettik Sigorta sektöründe çok şirket olduğunu ve stratejilere uygun olduğu müddetçe bu tür alışverişlerin artık doğal karşılanması gerektiğini vurgulayan Kozanoğlu, şunları söyledi: "Sigorta sektörünün hayat sigortaları dışında 2009 yılı toplam karlılığı 182 milyon TL oldu. Bu rakam 2008 yılında 596 milyon TL idi. Çok büyük bir kar erimesiyle karşı karşıyayız. Karlılık yüzde 80 geriledi. Burada taşıt kredilerindeki anlaşmalı tutanak uygulamasının büyük etkisi oldu. Bazı suiistimaller yaşandığını gördük. Şaibeli hasarlar oldu. Sağlık sigortası karlı değil, ancak taşıt sigortaları kadar büyük değil. Sigorta sektörü en büyük zararı anlaşmalı tutanaktan gördü" diye konuştu. Akın Kozanoğlu, İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan sel felaketlerinde sigorta sektörünün ödediği toplam tazminat tutarının 650 milyon TL'yi bulduğunun da altını çizdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)