BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErgo Sigorta halka açılıyor----

Ergo Sigorta halka açılıyor

Ergo Sigorta halka açılıyor
04 Kasım 2010 - 16:05 www.finansgundem.com

İsmini Ergo olarak değiştirdikten sonra yoğun bir tanıtım kampanyası yapan şirket, yeni bir hedef belirledi

FİNANSGUNDEM.COM
İsim değişikliği sonrası atağa kalkan Ergo Sigorta halka açılma kararı aldı. Şirket yönetiminin kısa bir süre önce aldığı kararın yakında kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Şirketin gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK), başvuruda bulunacağı belirtiliyor. Şu anda Aksigorta, Aviva, Güneş Sigorta, Ray Sigorta, Anadolu Hayat ve Anadolu Sigorta borsada işlem görüyor.
 
AKIN KOZANOĞLU ETKİLİ OLDU 
Şirketin halka açılma kararında nisan ayında başlayan değişim süreci öncesi ERGO Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) olarak atanan Akın Kozanoğlu’nun etkili olduğu belirtiliyor. Şirketin, 2011 yılı başında halka açılmayı planladığı bize ulaşan bilgiler arasında.
 
TÜRKİYE YATIRIMI 30 MİLYON EURONUN ÜZERİNDE 
Türkiye'de ERGO Insurance Gruop bünyesinde faaliyet gösteren ERGOİSVİÇRE, ERGO'nun uluslararası operasyonları içinde marka dönüşümünü gerçekleştiren ilk ülke olarak olmuştu. Şirketin başına da Sabancı Grubu’ndan Akın Kozanoğlu transfer edilmişti. Kozanoğlu, Aksigorta’nın yönetiminde etkin bur konumdaydı.
Bu arada, ERGO'nun Türkiye yatırımı 300 milyon euronun üzerinde ve marka, teknoloji, mali bünye güçlendirmesi gibi konulara 30-40 milyon euro civarında yatırım planlanıyor. Şirketin sektördeki payı ise yüzde 4.5 seviyesinde. Önümüzdeki dönemde bireysel emekliliğe ağırlık vererek bu yıl yüzde 15 büyümeyi planlıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • profesör09 Kasım 2010 15:16

    hayırlı olsun. Lakin hala halka açık şirketlerde hissedarlarının iyiliğini düşünmüyor ve zararına rekabet ediyor. Bir de bankasız BES e odaklanması çok zor. Halka açılmak için ne kadar iyi zamanlama bilemem, son yıllarda en çok zarar eden şirket, bu zarara ortak olmak isteyen yatırımcı olduğunu düşünmüyorum.