BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan'ın faiz sözleri nasıl yankı buldu?----

Erdoğan'ın faiz sözleri nasıl yankı buldu?

Erdoğan'ın faiz sözleri nasıl yankı buldu?
28 Mayıs 2014 - 13:35 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı faiz indirimine çağırması uluslararası basın ve yatırım bankaları arasında yankı buldu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik açıklamaları dış basında ve yatırım bankaları arasında büyük yankı buldu.

Marketwatch Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası’nı faiz konusunda eleştirdiğini ve yatırım çekmek için bankayı faiz indirimine çağırdığını yazdı. Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında "Biz sıcak parayla kalkınan bir ülkeye inanmıyoruz" dediğini yazan siteye göre Başbakan Merkez Bankası’nın enflasyon hedefini sürekli olarak tutturamamasından da şikâyetçi oldu.

Marketwatch, Erdoğan'ın yüksek Faiz nedeniyle ülke ekonomisinin zorlandığını ve yüksek enflasyonun da bunun bir sonucu olduğunu söylediğini yazdı. "Erdoğan'ın dünkü yorumları Türk Lirası’nda yüzde 1 değer kaybına neden oldu" diyen Marketwatch, Rabobank gelişen ülke kurları stratejisti Christian Lawrence'tan da görüş aldı. Stratejist Türkiye’nin dış dengesizlikleri nedeniyle ihtiyacı olan uluslararası yatırımlar açısından Erdoğan’ın açıklamalarının cesaret kırıcı olduğu yorumunda bulundu.

MERKEZ BANKASI YORUMU

Lawrence, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının da sorgulanabilir hale geldiğini söyledi ve "Ek faiz indirimi olasılığını göz ardı edemeyiz" dedi.

'FAİZ İNDİRİMİ RİSKLİ'

Investing.com'a yazan Brown Brothers Harriman Küresel Kur Stratejisi Başkanı Marc Chandler yavaşlayan büyüme ile cari dengede toparlanma beklediğini, ancak MB’nin faiz indirimini yüksek enflasyon nedeniyle riskli bulduğunu belirtti. Chandler, Erdoğan’ın 50 baz puanlık faiz indirimini şaka olarak nitelediğini söyledi.

'FAİZ HAYRANI DEĞİL'

Erdoğan'ın Merkez'i faiz indirimine çağırmasına ilişkin Wall Street Journal'ın bir gün önceki haberi ise Başbakan'ın Merkez Bankası’na "Sen dalga mı geçiyorsun" dediği başlığıyla çıktı. Erdoğan'ın faiz hayranı olmadığını yazan gazete, MB’nin Erdoğan’ın kara listesine girmemek için acilen 4 ay önceki faiz artırımını geri çekmesi gerektiği yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)