BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: 10 gün bayram tatili turizm için isabetli----

Erdoğan: 10 gün bayram tatili turizm için isabetli

Erdoğan: 10 gün bayram tatili turizm için isabetli
11 Ağustos 2017 - 14:21 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginliği Türkiye piyasalarını etkileyeceğini sanmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Asya Pasifik'teki Kuzey Kore ile yaşanan gerginliğin uluslararası piyasaları etkilediğinin sorulması üzerine Erdoğan "bizim piyasalarımızı etkileyeceğini sanmıyorum. Temenni ederiz ki Kuzey Kore ile AB arasındaki bu tehditler umarız ki fazla sürmez" dedi. 

Bayram tatiline ilişkin olarak ise hükümetin 10 gün tatili programına aldığını ve turizm açısından bunun isabetli olacağını söyledi.

Borsa İstanbul saat 14:23 itibariyle yüzde 1'in üzerinde kayıpla 106 bin 563 puan seviyesinde seyrediyor.

ALMANYA'YA YEŞİL IŞIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'daki NATO Üssü'nü ziyaret edecek Alman vekiller için 'NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay' dedi. Türkiye’nin Alman parlamenterlere ziyaret izni vermemesi üzerine, Alman hükümeti ve Federal Parlamento haziran ayında İncirlik Üssü’nde bulunan 260 dolayındaki askeri ile 6 adet Tornado keşif uçağı ve yakıt ikmal uçaklarını Ürdün’e kaydırma kararı almıştı.

Erdoğan, Alman vekillerin Türkiye ziyaretine ilişkin, "Bu İncirlik olayı değil. Gerek Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımızla birlikte bu süreci yönetiyorlar" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor."

8 Eylül'de Konya'daki NATO misyonunda görevli Alman askerleri ziyaret edecek olan Alman parlamenter heyetine NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller' eşlik edecek.

KUZEY KORE GERİLİMİ

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerileme de değinen Erdoğan, "Nükleer silahlanmanın sürekli karşısında olduğunu söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla birbirilerini tehdit eder hale gelmesi üzücüdür" diye konuştu.

İDLİB

Erdoğan, İdlip konusunda da şu açıklamayı yaptı: "Cilvegeözü ile ilgili olarak biz insani yardım konusunda hep başı çektik. İnsani yardım konusunda düşüncelerimiz hep aynı. Ama insani yardımdan çıkıp silahlanma sürecine girdi. Bu bakımdan Cilvegözü'nü açık tutacağız. Ama silah vs. işine dönerse buna yol vermemiz mümkün değil. İdlib ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor."

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMEKLİ DİYARI.12 Ağustos 2017 00:19

    Tabiki EMEKLİLERİ süründürün çalışanada bir oy almak için izin vrmeye çalışın bizler kurban kesecek para bulamazken torunlarımıza harçlık veremezken sizler tatili düşünün sizlere haklarım HARAM ZIKKIM olsun ahirette görüşürüz bakalım oradada dedikleriniz geçerli olacakmı.

  • Ali Ergül 11 Ağustos 2017 20:51

    Ekonomi bakanı, bu ülkenin tatile değil çalışmaya ihtiyacı var diye açıklaması var tatil ile ilgili bakalım şimdi nasıl çevirecek kazı yanmasın diye. Halbuki doğrusu bu benim düşüncem C. Başkanı başka düşünebilir diyebilmeli bir bakan. Nerde???

  • Mahallenin Delisi 11 Ağustos 2017 19:52

    Yahu bizene turizmciden. Şuan tatildeyim heryer dolu boş olan odalar için istedikleri rakamlar facia. Bunları daha fazla besleyip palazlandirmaya gerek yok! 500 ml şu 5 TL turizmci vatandaşı düşünüyor mu?

  • Mahallenin Delisi11 Ağustos 2017 19:48

    Fazladan tatil ilan edilen günlerin kirasıni işyeri sahibi almazsa işçi SGK primi, gelir vergisi kesintileri vb. Devlet almazsa neden olmasın...