Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gezi Parkı protestolarının ikinci haftasında, Türkiye'de piyasaların dalgalı seyri devam ediyor.
Financial Times gazetesi, son yaşananlar ışığında Türkiye'ye giren yabancı yatırımı değerlendiriyor ve "Erdoğan, Türkiye'yi besleyen eli ısırıyor" yorumunu yapıyor. Gazetenin yazısı özetle şöyle:
"Türkiye'deki siyasî çalkantı arasında Recep Tayyip Erdoğan, artan bir şiddetle yatırımcılara çatıyor, özel teşebbüsün boykot edilmesi çağrısı yapıyor ve spekülatörleri boğazlayacağını söylüyor. Ancak Türkiye, ekonomisini beslemek ve önemli miktardaki cari işlem açığını kapatabilmek için çok büyük ölçüde yabancı sermayeye ihtiyaç duyuyor. Partisinin kampanya otobüsünün üstünden yaptığı konuşmalarda Erdoğan sadece protestocuları değil, faiz oranlarını yüksek tutarak ekonomik büyümeyi engellediği iddia edilen bir hareket olduğunu savunduğu 'faizlobisini' de eleştiriyor. Bugün, yılın ilk üç aylık dönemi için gayrisafi milli hasıla rakamları açıklanacak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan rakamların 'pek parlak olmayacağını' söyledi. Türkiye'nin büyüme oranı 2011 yılında ulaştığı yüzde 8,8'den 2012'de yüzde 2,2'ye geriledi. Hükümet yetkilileri, bunun aşırı ısınmayı önlemek için planlandığını söylese de, ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yüzde 5'lik seviyeye ne zaman çıkacağı konusunda tartışmalar var."
SERT SÖYLEMLERİ ÜLKEYİ BÖLÜYOR
Times gazetesinin Türkiye'yle ilgili haberinde ise Erdoğan'a verilen desteğin kutuplaştığı belirtiliyor. Gazete, Başbakan'ın devam eden sert söyleminin ülkede bölünmeye neden olduğunu aktarıyor. "Gelecek yıl Mart ayında yerel seçimler, en geç Haziran'da da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Erdoğan protesto gösterilerini kendisine verilen desteği arttırmak için kullanıyor" diyen Times, Gezi Parkı protestoları başlamadan önce yapılan bir kamuoyu yoklamasının da sonuçlarını aktarıyor.
"Araştırmanın sonuçları hem Erdoğan'ın popülerliğini hem de kendisine verilen desteğin ne kadar kutuplaştığını ortaya koyuyor" değerlendirmesini yapan gazete Pew Araştırma Şirketi tarafından yapılan yoklamanın sonuçlarını "Mart ayında Erdoğan'a olumlu bakanların oranı yüzde 62'ydi. Bu oran günde beş vakit namaz kıldığını söyleyenler arasında yüzde 75'e çıkıyor. Nadir olarak namaz kıldığını söyleyenler arasındaysa Erdoğan'ı olumsuz değerlendirenlerin oranı yüzde 61" sözleriyle aktarıyor.
Erdoğan ülkeyi bölüyor ve yatırımcıları suçluyor tek suçlu kendisi bunu birisi anlatsın sayın Erdoğan'a mümkünse anlarsa anlayış yoksunu kendisi kusuruna bakmayın.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.