Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Son yıllarda ilişkilerin donma noktasına geldiği Türkiye-Suudi Arabistan hattında normalleşme başlıyor… Son dönemde iki ülke arasında karşılıklı iyi niyet sinyalleri verilirken, bugün İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan iki kaynak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta Suudi Arabistan’a gideceğini öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi ve ziyarette Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüşmesi planlanıyor. Reuters’a bilgi veren iki kaynak, Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a ziyaret planladığını belirtti.
Üst düzey bir yetkili, “Erdoğan’ın Perşembe günü Suudi Arabistan’a gitmesi planlanıyor. Bu yönde bir hazırlık var. Bir gece kaldıktan sonra Güney Afrika’da birkaç ülkeyi daha kapsayan ziyareti olacak” dedi.
Görüşmenin amacını “ticaretin ve ikili ilişkilerin gelişmesi ve bölgesel konulara katkı sağlanması” olarak özetleyen yetkili şöyle devam etti: “(Erdoğan’ın) Suudi Arabistan gezisinde Veliaht Prens Muhammed ile de görüşme sağlanacak. Suudi Arabistan ile son dönemde ticarette kayda değer bir kıpırdanma var. Ekonomi, yatırımlar, bölgesel konular, ikili ilişkilerde sorunlu dönemin geride bırakılması dahil birçok konu ele alınacak. İki taraf için de verimli bir görüşme olması öngörülüyor.”
Son dönemde Türkiye’nin özellikle Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde ilişkileri onarma çalışmaları kapsamında Türkiye ile Suudi Arabistan arasında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de İstanbul’da konsoloslukta öldürülmesinin ardından bozulan ilişkileri de yumuşamaya başladı.
Teknik düzeyde başlatılan görüşmeler siyasi zemine de taşındıktan sonra iki ülke liderlerinin görüşmeleri için hazırlık yapılıyordu.
Reuters’a bilgi veren ikinci kaynak da Erdoğan’ın Perşembe günü Suudi Arabistan'a ziyaretinin planlandığını ifade etti.
Türkiye geçtiğimiz günlerde, Kaşıkçı’nın İstanbul’da başkonsoloslukta öldürülmesi ile ilgili 26 sanıklı davada yargılamanın durdurularak dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesine karar vermişti.
Muhafelet bu adımın Türkiye’nin döviz girdisi yaratma ihtiyacı nedeniyle atıldığını belirterek kararı eleştirmişti.
TCMB’nin uluslararası merkez bankaları ile swap adımlarını genişletirken görüşmeleri devam eden swap anlaşmaları arasında Suudi Arabistan da yer alıyor.
Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredildi
Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri normalleşiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.