BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan ekonomi yönetimini nasıl şekillendirecek?----

Erdoğan ekonomi yönetimini nasıl şekillendirecek?

Erdoğan ekonomi yönetimini nasıl şekillendirecek?
01 Haziran 2018 - 07:47 www.finansgundem.com

Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetimini tek çatı altında toplaması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'da düzenlenecek erken seçimlerde tekrar seçilmesi halinde ekonomi yönetimini tek bir çatı altında toplayacağı öne sürüldü. Reuters'ın yetkililere dayandırdığı habere göre, bu hamlenin amacı, hazine ve maliye bakanlıkları arasındaki işbirliğini güçlendirmek olarak açıklandı.

Haberde ekonomi yönetiminin asıl bölümünün hazine ya da maliye bakanlığı altında toplanacağı belirtildi.

Hükümetin modernleştirilmesi çerçevesinde atılması planlanan bu adım kapsamında bakanlık sayısının 21'den 14'e düşürüleceği aktarıldı.

Reuters'a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir yetkili, bunun amacının özellikle yatırım ve teşvik paketlerine başvurularda işe yarayacağını söyledi:

"Şimdiki sistemde bir bakanlığa teşvik için başvuruyorsunuz, başka bir bakanlığa bu teşviğin takip edilmesi için, başka bir bakanlığa ödeme için, en sonunda da bir başka bakanlığa denetiminin yapılması için gidiyorsunuz. Bu mantık doğru değil."

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomi yönetimini idare etse de ekonomi, maliye, ticaret ve kalkınma bakanlıkları da ekonomi yönetimiyle ilişkili kararları veriyor.

Yeni plana göre kalkınma bakanlığı, gümrük bakanlığı, ekonomi bakanlığının bir kısmı ile turizmden sorumlu bakanlığın bir kısmı yeni kurulacak bakanlığın altına girecek.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sk02 Haziran 2018 11:55

    Bu haber manipülasyon amaçlı yaw arkadaş seçimde diğer adayların seçilme şansı yokmu ki seçimden sonra alınacak kararı yazmış diğer adaylar seçrilmeyecekse niye seçim yapılıyor

  • AHMET ÖZBİR01 Haziran 2018 16:39

    REİS sen ne dersen o, ötesi fiyasko, zama zingo !..

  • hoca01 Haziran 2018 12:47

    16 yılda hala öğrenemedin mi?

  • emekci01 Haziran 2018 12:03

    21. yüzyılda hala "tek adamlık"ı çözüm sanıyorlar. yazık ülkenin geleceğini karartıyorlar

  • borsa01 Haziran 2018 11:38

    ekonomimi kaldı memlekette.

  • Ekonomik Krizle gelen krizle gider01 Haziran 2018 10:54

    Erdoğan Londra konuşması ile ekonomik krizi tetikledi. Her şeyi ben bilirim diyen tek adam politikalarının dünyadaki örnekleri hep başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Nitekim faiz arıtırım kararında geç kalınmasının tamamen Erdoğan'ın geç ikna olmasından kaynaklandığını biliyoruz. Merkez Bankasının kura döviz satarak müdahelesi ise imkansız gibi çünkü elindeki döviz rezervi Türkiye'nin 2 aylık ithalatını ancak karşılıyor. 16 yılda satılan kıymetli fabrikalar maalesef har vurup harman savrulunca olacağı buydu. Tek çare Erdoğan'ın yerine daha ilerici düşünen parlamenter demokrasiyi savunan bir liderin gelmesi. Erdoğan Türkiye'nin başında durdukça kriz büyüyerek devam edecektir.

  • bu dünyadan biri01 Haziran 2018 09:50

    Ülkenin tapusunu verin kendisine, babasının malı gibi zaten istediğini kayırıp sevmediğini cezalandırıyor. Demokrasi anlayışları bu kadar iste. Ancak halkta çok hazır böyle yönetilmeye. Hep bir kurtarıcı gelecek diye beklemeye. Kendi düşünüp karar vermekten aciz.

  • Daha once01 Haziran 2018 08:42

    Daha once yaptigi gibi yapacak

  • Ekibe ihtiyacı mı var? 01 Haziran 2018 08:16

    Ne ekibi? Kendi versin bence bütün kararları. Doğuştan ekonomist kendisi.