BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Dilimde tüy bitti ama faizleri düşüreceğiz----

Erdoğan: Dilimde tüy bitti ama faizleri düşüreceğiz

Erdoğan: Dilimde tüy bitti ama faizleri düşüreceğiz
08 Nisan 2018 - 08:19 www.finansgundem.com

Faiz eleştirisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu...

Yüksek faize dönük eleştirilerini sürdüren ve bu konuda bir çalışma yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyonun nedeni yüksek faizler. Söyleye söyleye dilimde tüy bitti ama söylemeye devam edeceğim. Faizleri düşüreceğiz" dedi.

GİZLİ SAKLI DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun (MKYK) önemli gündem maddelerinden biri de ekonomi ve faizler oldu. Erdoğan, partisinin son yapılan MYK toplantısında faizler ile ilgili eleştirilerinin kamuoyuna da yansıdığını hatırlatarak, "MYK'da yüksek faiz oranları ile söylediğim sözler gizli saklı değil. Ben her zaman bu konuya dikkat çekiyorum. Kamuoyu önünde de söyledim" diye konuştu.

YATIRIM YAPILMAZ

Faizlerin düşürülmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümetin bu konuda yaptığı çalışmanın tamamlanması ile birlikte önlemlerin devreye sokulacağını ifade etti.
Gezi Parkı eylemleri sırasında faizlerin arttığına dikkat çeken Erdoğan, "Bugün yüzde 20'ler civarında. Böyle bir faiz oranının olduğu yerde kim yatırım yapmak ister?" diye sordu. Türkiye'nin Faiz belasından mutlaka kurtulması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, oranların düşürülmesi konusundaki kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

'KARARLILIĞIMIZIN GÖSTERGESİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Sancaktar gemisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimi dolayısıyla gönderdiği mesajında, "Bugün askeri gemi ile deniz altı inşası ve savunma sanayii alanında Türkiye gurur verici başarılara imza atmaktadır. Sancaktar, Deniz Kuvvetlerimizin amfibi gücünü idame ettirmek ve çağın gereklerine uygun olarak geliştirmek hususundaki kararlılığımızın göstergelerinden biridir" ifadelerini kullandı. Amfibi Gemi (LST) Tedarik Sözleşmesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına yönelik, ana görev fonksiyonu amfibi harekat ve ateş desteği olan iki amfibi gemiden biri olan TCG Sancaktar, ADİK Tersanesi'nde düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Teslim törende mesajı okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalarını sürdürdüklerini ve ülkeyi güçlendirecek, gelişmesi ve ilerlemesine katkı sağlayacak projelere destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

BANKALAR ÇOK KÂR EDİYOR

MKYK üyeleri de bankaların yüksek kârlarını gündeme getirerek, "Enflasyonun üzerinde kâr ediyorlar. Bu kadar kâr edeceklerine, kredi imkânlarını genişletsinler. Faizlerin düşürülmesi konusunda çalışma yapılırken, bu unsur da göz önünde bulundurulabilir" tespitinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bankaların yüksek kâr etmelerinden duyulan rahatsızlığa hak verdi.(Zübeyde Yalçın/Sabah)

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevlut 08 Nisan 2018 21:54

    Devlet Borçlanmayi durdurun bankalar paralari satacak yer bulamayınca faizler kendiliğinden düşer. Lüks işleri bırakın faizler düşsün.

  • Ne garip memleket08 Nisan 2018 14:19

    Bankalara izin verdiniz bir sürü komisyon, masraf alıyorlar. Önceden yargıya başvurunca paralar geri alınabiliyordu ama oraya da emir gitti herşey bankalar lehine işliyor. Şimdi kısaca diyorsunuz ki bankalar biz size destek attık, karınız yüksek, şimdi siz bizim siyasetimize destek atacaksınız. Adamlarımıza düşük faizli kredi vereceksiniz Ama halkı düşünen yok. Para daima bizim cebimizden çıkıyor. Yine başkaları suçlu nedense sn. Reis hep haklı. Düzünü söylüyor haklı, dönüyor kendini inkar edip tersini söylüyor yine haklı, nötr kalıyor yine haklı.

  • Kenan paşa08 Nisan 2018 13:16

    La ne alakası var kaç sene ekonomi ile dirsegim curudu. Banka kar edebilmesi için dışarıdan dolar ile aldığı borcu sabit kur ile ödeyebilmek gerekiyor. Bizim memlekette böyle mi ? Banka disariya dolar borçlanıp sana TL ile kredi veriyor adamların valor dengesinde haliyle 1.65 ler le kurtarıyor. Valla Bu saçma sapan kur dengesizliği halinde bile bankalar iyi batmiyor

  • mfklnc08 Nisan 2018 10:56

    Bilinmesi gereken bir konu, bankalar piyasada faiz oranlarının yüksek olduğu dönemlerde değil aksine faizlerin düşük olduğu dönemde daha çok eder. Sebebi ise mevduat ve kredi faizleri arasındaki makas aralığının faizler düşükken daha açık olması yani kar marjlarının daha yüksek olmasıdır. Ancak bankaların bilindiği tek gelir kaynağı günümüzde faiz değildir. Ürün yelpazesi çeşitlendiğinden komisyon gelirlerinin de muazzam payı bulunmakta.

  • Jale08 Nisan 2018 10:48

    Evet ziraat ve halk bankta faizler çok yüksek. Cumhutbaskanimiz kaç yıldır söylüyor ama lafını dinlemiyorlar.

  • demirkan 08 Nisan 2018 14:03

    BANKALARDAN FAİZLİ PARAYI. DEVLETTEN BAŞKA ALANMI VAR?. ALMASA BANKA PARAYI KİME SATACAK?. DEVLET YAĞLI MÜŞTERİ. DEVLET BORÇ İÇİNDE. BANKALARA KIZMAYA HAKKIN YOK. BENİM HALK BANKTA HİSSEM VAR. KÂR ETMİYECEKSE?. NE İŞİM VAR BENİM HALK BANKTA?. TÜPRAŞTA TRİLYON KÂR AÇIKLIYOR. BENZİN MAZOT FİATINI DÜŞÜRÜYORMU?.

  • dsad08 Nisan 2018 09:58

    reis kusura bakma ama artık seni dinleyen yok bu konuda

  • Ali Bakır08 Nisan 2018 09:56

    Söyledin ve söylemeye devam ediyorsunuz da 17yıldır kim iktidar da, ne yaptınız. Ancak siyaset ve algı. Zannedersin tüm inanan kişiler faize evet diyor bir tek siz karşısınız. Hayır herkes karşı ama siz sorumlu yerde olarak sözle ve lafla gemi yüzdürmeye ve halkı kandırmaya çalışıyorsunuz. Söyleyin benim partim Benin bakanlarım yapamadı hatta Allah affetsin beni deyin..

  • Tevfik08 Nisan 2018 16:11

    Şimdi de seneler boyunca hep aynı kişilerin nasıl vergi afları, devlet hibeleri, kredileri ile zengin olduğunu, habire aynı adrese teslim ihalelerle nasıl daha da zengin olduğunu gördük. Tek gün, tek ay, tek yıl, 10 yıl, 17 yıldır habire zengin olanları da gördük

  • Fikret08 Nisan 2018 13:58

    Biz biliriz bir günde nasıl zengin olunduğunu 80 yıllık cumhuriyet tarihinde çok gördük. Bu memleket tarihinin en düşük faizlerini gördü ,sayenizde 3 . 4 ay sonra gezi parkı patladı bunu da söylerseniz sevinirim...

  • Ziya08 Nisan 2018 09:56

    Bu faizler ne zaman artacak ise bu çıkar düşürün der.ama kendi arttırıyor başkasının üzerine atarak sorumluluktan kaçıyor millete şirin görünmeye çalışır.biz seni eyyyy ödemelerini 15 yıldır öğrendik.

  • Sdk 08 Nisan 2018 09:26

    Evet bankalar muazzam kar yazıyorlar

  • demirkan 08 Nisan 2018 14:08

    ZARAR EDEN BANKAYA. TEPENEMİ ÇALACAN?. ECEVİT HÜKÜMETİ ZAMANINDA. BANKALAR BATTI. MİLLETE 120 MİLYAR DOLARA MAL OLDU.NE ÇABUK UNUTTUNUZ?.