BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yolumuza vizesiz de devam ederiz----

Erdoğan: Yolumuza vizesiz de devam ederiz

Erdoğan: Yolumuza vizesiz de devam ederiz
10 Mayıs 2016 - 21:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik ya; yine aynı şekilde devam ederiz' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerine seslendi. Konuşması esnasından Avrupa Birliği'ne sert çıkışlar yapan Erdoğan, AB'nin mülteciler konusundaki tutumunu eleştirdi.

Avrupa Birliği tarafından 3+3 milyar avro olmak üzere mülteciler için Türkiye'ye para gönderme kararı almıştı. Ancak AB'nin yardım için Türkiye'den proje istemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine neden oldu. Erdoğan, "3 milyon mülteciye bu millet bakıyor, değil mi? Ne dediler; 'Biz size yılda 3 milyar avro vereceğiz'. Peki bu parayı verdiler mi şu ana kadar? Yok. Hala orta sahada top çeviriyorlar. Verecekseniz verin." Şeklinde konuştu.

'DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?'
AB'nin çadırkentler kurulmasına rağmen böyle bir tutum sergilemesine sert çıkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize proje verin diyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz, ne projesi? Biz uyguladık. Biz çadır kurmuşuz, bize hala proje gönderin diyorlar. Bu asaletimizle dalga geçmektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilere yardım yaparken para beklenmediğini de belirterek, ''G-20'de dedikki, sizden lütuf istemiyoruz. Sizden para beklediğimiz için yapmadık ki... 10 milyar dolarlık faturalı harcamamız var sadece. Rakam ortada, hala oyalıyorlar. Sanki çok para verecekler. Sen bunu benim bütçeme vermeyeceksin ki." dedi.

'Yolumuza vizeyle devam etmedik'

AB'nin vize muafiyeti konusundaki tutumunu eleştiren Erdoğan, "Bütün bunlarla birlikte bu işler oldu, oldu. Olmadı, biz yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik ya; yine aynı şekilde devam ederiz. Çok fazla da büyütmeye gerek yok. Bunların hepsinin çıkış yolları var. Dik duracağız dik, eğilmeyeceğiz. Bu çok önemli." dedi.

'Kilis'teki sorunu çözmek için operasyonlar sürüyor'

Suriye'de yaşananların tarihi bir hesaplaşma olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, işte bu tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir."

"Buyursunlar diledikleri yere gitsinler"
Her sözün bir bedeli olduğunu bildiren Erdoğan, "Biz, bu toprakları vatanımız kılmaya söz verdiğimizden beri kesintisiz bedelini ödüyoruz. Ayrılma sözü edenler, bunu şahıs olarak kendilerinin bir yere avdet etmesi anlamında söylüyorlarsa buyursunlar diledikleri yere gitsinler." diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)