Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için geldiği Brüksel’de bir süredir ilişkilerde soğukluk yaşanan Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle Türkiye’nin AB süreciyle ilgili yeni yol haritasını masaya yatırdı.
Abdullah Karakuş'un Milliyet'teki haberine göre, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile AB Konseyi binasındaki 45 dakika süren üçlü görüşmede Erdoğan, 54 yıldır Türkiye’nin AB kapısında bekletilmesini eleştirerek, “Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Müktesebat içerisinde ne gerekiyorsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Artık adım atma sırası sizde. AB de artık kendi üzerine düşeni yapmalı ve bunu bekliyoruz” dedi. Vize serbestisi ve mülteci sorunu konusunda da verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Erdoğan, AB’nin artık Türkiye ile ilgili kararını vermesini ve Türkiye’yi oyalamamasını istedi. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine, ayrıca terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine de değinildi.
ÜÇLÜ GÖRÜŞME
Erdoğan, NATO Zirvesi için geldiği Brüksel’de AB yetkilileriyle kritik Türkiye zirvesi yaptı. 45 dakika süren görüşmede Türkiye’nin AB süreci ayrıntılarıyla değerlendirildi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ile ileriye dönük atılabilecek adımların ele alındığı belirtildi. Erdoğan’ı görüşmenin yapılacağı AB Konseyi binasına girişinde Konsey Başkanı Tusk karşıladı. Erdoğan ve Tusk, toplantının gerçekleştirileceği salona kadar beraber yürüdü. Salon önünde ise Erdoğan’ı AB Komisyonu Başkanı Juncker karşıladı. Daha sonra Erdoğan, Tusk ve Juncker, el sıkışarak gazetecilere görüntü verdikten sonra üçlü görüşmeye geçildi.
Erdoğan’ın bu teması 16 Nisan referandum sürecinde sert çıktığı ve uyarılarda bulunduğu AB yetkilileriyle referandumdan sonraki ilk teması oldu. Görüşmede, Türkiye ile AB arasında Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine, ayrıca terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine de değinildi. Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak ise adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının önemli olduğu ifade edildi.
"BİZİ OYALAMAYIN"
AB’ye tam üyeliğin Türkiye’nin stratejik hedefi olduğu mesajını veren Erdoğan’ın, müzakere sürecinde artık AB’nin adım atması gerektiğini vurguladığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre 54 yıldır Türkiye’nin AB kapısında bekletilmesini eleştiren Erdoğan’ın görüşmede, “Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Müktesebat içerisinde ne gerekiyorsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Artık adım atma sırası sizde. AB de artık kendi üzerine düşeni yapmalı ve bunu bekliyoruz” dedi.
Vize serbestisi ve mülteci sorunu konusunda da verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Erdoğan, AB’nin artık Türkiye ile ilgili kararını vermesini ve Türkiye’yi oyalamamasını istedi.
Erdoğan, Türk vatandaşlarına serbest dolaşım hakkının verilmesini, Geri Kabul Anlaşması kapsamında verilen sözlerin tutulmasını ve fasılların açılmasının önündeki engellerin kaldırılmasının da altını çizdi.
AB’nin Geri Kabul Anlaşması kapsamında Türkiye’ye mülteciler için 3 milyar Avro yardım taahhüdünün halen yerine getirilmediğini belirten Erdoğan, bu konuda verilen sözlerin tutulması gerektiğine yönelik mesajlar verdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.