Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralar, geçtiğimiz yıl sonu başlayan boğa piyasasıyla birlikte hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar arasında büyük bir yaygınlık kazandı. Bitcoin yatırımcılarının yüzde 55’inin ilk kez Bitcoin ile tanıştığı 2021 yılında görülen yaygınlık artışı, geleneksel bankaları ise pek de memnun etmiyor gibi gözüküyor.
QNB Finansbank’a ait şubesiz dijital banka Enpara.com, müşterilerini 10 Aralık’ta gönderdiği mesaj yoluyla kripto para alım satım platformlarına para gönderimi konusunda uyardı. Enpara, tüketici kredisi ve nakit avansın kullanılmasına ilişkin mesajda bu kredilerin kripto para alım satımı için kullanılmaması gerektiğini bildirdi.
Konut krizi giderek derinleşiyor
“Bankaların sağladığı tüketici kredilerinin amacına uygun olarak kullanılması yasal bir zorunluluktur,” diye belirten banka, şöyle devam etti:
“İhtiyaç kredisi veya Ekpara kullanarak döviz/altın almak, kripto para borsalarına veya şans oyunu platformlarına para göndermek, ilgili yasal merciiler tarafından amaç dışı kullanım olarak değerlendirilmektedir. Kredi ve Ekpara kullanımlarınızda bu konuya dikkat etmenizi rica ederiz.”
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 16 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile “ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmesini” yasaklamıştı. Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden beri bu türden platformlara yalnızca bankalar yoluyla para aktarılabiliyor.
IMF’den Arjantin’e reel faiz şartı
Aynı yönetmelik, kripto paraların doğrudan veya dolaylı olarak bir ödeme aracı olmayacağını ve ödemelerde kullanılmaları için aracılık hizmeti sunulamayacağını da belirtti.
Kripto paralar ile ilgili girişimleri olan yerli bankalar da yok değil. Yapı Kredi, geçtiğimiz aylarda mobil kullanıcıların kripto para borsalarına para aktarmasını kolaylaştırmak için “Kripto Platform İşlemleri” sekmesi başlatmıştı. Yeni özellik ile BtcTurk ve Paribu gibi platformlara herhangi bir IBAN veya hesap bilgisi girmeden ve 7/24 para transfer edilebilecek.
Yapı Kredi, NFT trenine de atlayan isimlerden biri oldu. Banka, önde gelen kredi kartı World’ün piyasaya sürülüşünün 30’uncu yılını kutlamak için markayla özdeşleşen maskotu Vadaa’nın görsellerinden oluşan 30 NFT’lik koleksiyon başlattı.
(Ayse Karaman-Cointelegraph)
Kurlardaki yükselişe her hisse ayak uyduramadı
S&P: Türk bankacılık sektörüne güven sürüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.