Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Haziran 2011 dönemi itibariyle 17 olan engellilere bankacılık hizmeti sunan banka sayısının Haziran 2012 dönemi itibariyle 28'e çıktığını bildirdi.
TBB'nin, bankalara yönelik tavsiyeleri içeren ''Engelli Vatandaşlara Yönelik Bankacılık Hizmetleri Raporu''na göre, ATM, POS ve Şube üzerinden engelli bankacılık hizmetleri konusunda ATM'lerde ortopedik engellilere hizmet verebilecek özellikleri taşıyanların sayısı Haziran 2011 döneminde 2.517 iken, Haziran 2012 itibariyle 3.034'e yükseldi.
Aynı dönemler itibariyle, görme engellilere yönelik ATM sayısı 3.642'den 4.426'ya çıkarken, şube ve POS sayılarında da artışlar oldu. Ortopedik engellilere hizmet veren şube sayısı 154 artarak 2.282'ye, görme engellilere hizmet sunan şube sayısı 718 artarak 4.407'ye ulaştı.
Ortopedik engellilere hizmet veren POS cihazlarının sayısı yüzde 83, görme engellilere hizmet veren POS cihazlarının sayısı yüzde 34 arttı. İşitme engellilere uzaktan erişim yoluyla yardım/destek hizmeti veren banka sayısı Haziran 2011'de 2 iken, Haziran 2012 dönemi itibariyle 5 oldu.
İnternet ve mobil bankacılık hizmetleri
Son yıllarda artış eğilimi gösteren internet ve mobil bankacılık hizmetlerinin engellilere yönelik sunumunda da artış eğilimi yaşandı.
Ekran okuyucu programlarla okunabilen içerik sunan Banka sayısı Haziran 2011 dönemi itibariyle 6 iken, Haziran 2012 döneminde 8'e yükseldi. Benzer şekilde, SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrelerin okunabilirliğini sağlayan banka sayısı 3'den 7'ye, internet şubesi içinde işitme engellilerin anında yardım alabilecekleri çevrimiçi yazışma uygulaması (internet sohbet) sunan banka sayısı 1'den 4'e çıktı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.