BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyonda yükseliş geçici!----

Enflasyonda yükseliş geçici!

Enflasyonda yükseliş geçici!
22 Haziran 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı Williams: Enflasyonda keskin artış büyük oranda geçici

Fed'in en etkili 3. ismi olan New York Fed Başkanı John Williams,  enflasyonda son dönemde yüksek ve dikkat çekici artış yaşandığını ancak büyük oranda geçici olduğunu söyledi.

Fed'in enflasyondaki gelişmeleri yakından izlediğini ifade eden yönetici, ekonomide kayda değer ilerleme konusunda gelen verilere bakacağını belirtti.

Bu yıl %7, gelecek yıl %3-3,5 büyüme öngörüsünde bulunan Williams,  işsizliğin ise yılın sonunda %4,5'e ineceğini tahmin etti. Tam istihdam seviyesine ulaşmaktan uzak olunduğunun altını çizdi.

Fed'in faiz konusunda pozisyonunu yeniden değerlendirmesi için de halen epey zaman ihtiyaç gördüğünü ifade eden Williams, "Para politikasını kararlarını alırken izlediğimiz mekanik bir formül yok. Fed, planları konusunda şeffaf bir iletişim içinde olacak" dedi.

Williams, Fed'in ters repo kolaylığının faizlerin istenilen seviyede kalması için hayata geçirildiğini ve ihalelere büyük ölçekli katılım olmasının istenen bir durum olduğunu aktardı.

Fed izliyor, enflasyon yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)