BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon tahvilleri koruyor----

Enflasyon tahvilleri koruyor

Enflasyon tahvilleri koruyor
16 Eylül 2013 - 06:48 www.finansgundem.com

Uluslararası Takas Bankası, kontrollü enflasyon beklentilerinin, tahvillerde satışları engellediğini açıkladı

Uluslararası Takas Bankası (BIS), düşük enflasyon beklentilerinin, hazine tahvillerinde bu yıl görülen satışların 1994'teki gibi daha kötüye gitmesini önlediğini belirtti.
İsviçre'nin Basel kentindeki BIS'in son çeyrek dönem raporında, hazine varlıklarının getirisinin, Fed'in tahvil alımlarını azaltacağını söylemesini, faiz artışının izlememesinden ötürü tarihi standartlar bakımından hâlen düşük olduğunu söyledi. Banka, bunun yüksek getirili varlıklardaki taleplerin korunmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb16 Eylül 2013 08:18

    Tahvil faizleri, politika ve repo faizlerini ivedi aşağı çekmesi gerekiyor. Zaten piyasalar bahsedildiği gibi koşar adım değil yavaş adımla gitmektedir. Sanki aşırı bir büyüme varmış gibi gösterilmesi kesinlikle yanlıştır. Krdi faizlerinin aşağı düşürülmesi gerekmekte yapılmazsa çok sayıda şirket zor duruma düşecektir. Faizci finansçıların uydurma bahanelerine dikkat edilmemeli, onlar piyasaya olumsuzluk pompalamakla meşguller. Maalesef ama istedikleri olmayacak...

  • bb16 Eylül 2013 08:15

    FED'in para basmayaı bitiremiyeceği aşikardı. Bir kısım finansçıların uydurduğu bahanelerle artan faizlerin TCMB'ınca hemen Mayıs ayındaki düşük faizlerin de altına çekilmesi hem de hemen yapılması gerekiyor. %4,25'in altına indirilmelidir. Politika ve krdi faizleri ivedi aşağı çekilmeldir. Zira piyasalarda da sıkıntı var. Almanya'nın otomotiv ve finans sektöründeki etkisini azaltması gereken dünya ülkeleri bu konuya eğilmek zorundadır. Asıl sıkıntılarda burdan kaynaklanmaktadır.