BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon ne zaman düşecek?----

Enflasyon ne zaman düşecek?

Enflasyon ne zaman düşecek?
19 Haziran 2013 - 10:49 www.finansgundem.com

TCMB, Türk ekonomisindeki son gelişmeler ve para politikasına ilişkin sunum yayınladı

TCMB, global ekonomiye ilişkin belirsizlikler ve sermaye akışındaki oynaklıkların para politikasının her iki yönde de esnek olmaya devam etmesini gerektirdiğini bildirdi.
TCMB, Türk ekonomisindeki son gelişmeler ve para politikasına ilişkin yayınladığı sunumda, ihracatın zayıf global ekonomik aktivite nedeniyle yavaşladığı ortamda iç talebin sağlık bir toparlanma izlendiğini belirtti. Sermaye akışlarının global para politikalarına ilişkin artan belirsizlik nedeniyle zayıfladığını belirten TCMB, buna karşın kredi büyümesinin referans oranının üzerinde dolaşmaya devam ettiğini vurguladı.
Kredi büyümesi ve iç talep kadar, kur hareketlerinin de fiyatlama davranışlarına etkisinin yakından izleneceğini belirten TCMB, Haziran ayında enflasyonun işlenmemiş gıda fiyatları nedeniyle ciddi şekilde artmasının, Ağustos ayında düşmeye başlamasının beklendiğini de ifade etti.
Global ekonomiye ilişkin devam eden belirsizlikler ve sermaye akışlarında oynaklığını para politikasının her iki yönde esnek kalmaya devam etmesini gerektirdiğini vurgulayan TCMB, merkez bankası tarafından sağlanan Türk Lirası likiditesinin bileşiminde gerekli ayarlamaların yapılacağını belirtti
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)