Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kuraklık, aşırı sıcaklık ve sellerin artışıyla birlikte küresel ısınma dünyanın gündemine daha fazla girmeye başladı. Enerji kaynaklı karbon emisyonlarının yüzde 80 sebebi olan G20 ülkelerinin liderlerine, en büyük 25 rüzgar enerjisi şirketinin CEO'su mektup yazarak acil adım atmaları konusunda çağrıda bulundu.
Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) CEO'su Ben Backwell imzasıyla yayınlanan mektupta, G20 liderlerinin dünyanın enerji sistemini dönüştürmek için gereken güce sahip oldukları vurgulanırken, Paris İklim Anlaşması hedefleri hatırlatıldı. Ülke liderlerine yenilenebilir kaynaklar ve temiz enerji çözümü konusunda “ciddileşmeleri” çağrısında bulunuldu. Bu noktada rüzgar enerjisinin önemine dikkat çekilen mektupta, ülkelerin rüzgar potansiyelinin olduğu ve bunun yeterince kullanılmadığı kaydedildi. Bu hızla gidilmesi durumunda, Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) “2050 karbon nötr” hedefinde belirtilen rüzgar kapasitesinin yarısının da altında kalınacağı aktarıldı.
HEDEFLERE ULAŞILAMAZ
GWEC CEO'su Backwell, özellikle son 20 yılda rüzgar enerjisi maliyetlerinin gerilediğini hatırlatırken, bu alana yapılacak yatırımlarla ekonomiye de katkı sağlanacağını ifade etti. Backwell, G20 ülkelerinde kararlı ve acil politika değişikliği olmadan hedeflere ulaşılamayacağını söyledi.
RÜZGAR ENERJİSİ TEŞVİK EDİLMELİ
Dünya ekonomisine yön veren G20 ülkelerinin rüzgar enerjisi konusunda atması gereken adımlar, GWEC'in liderlere yazdığı mektupta tek tek sıralandı. İlk olarak rüzgar enerjisi yatırımlarının ülke içinde teşvik edilmesi gerektiğinin vurgulandığı mektupta, hükümetlerin temiz enerji konusunda daha net hareket etmeleri gerektiği vurgulandı. Şebeke ve iletim dahil olmak üzere altyapı yatırımlarının hızlı bir şekilde ilerletilmesi gerektiği ifade edilirken, yasal düzenlemelere de dikkat çekildi.(Taylan Büyükşahin/Sözcü)
Türkiye rekoru kırıldı! 49.1 derece
Almanya'daki sellerde can kaybı 170'i aştı
Tahran metrosundaki elektrik kesintisi protestolara yol açtı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.