Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Elon Musk ve Jeff Bezos’un da aralarında bulunduğu dünyanın en zengin 10 insanı bu yılın ilk yarısında 250 milyar dolar kaybetti. ABD borsalarındaki sert kayıplar dev milyarderlerin servetlerini düşürdü.
ABD’de borsalar 1970’den bu yana yılın en kötü ilk yarısını yaşarken ülkede işlem gören en önemli hisseleri listeleyen S&P 500 endeksi değerinin beşte birinden fazlasını kaybetti. Wall Street borsaları geçtiğimiz haziran ayının başında ayı piyasasına girdi.
2022’de ABD borsalarındaki düşüş nedeniyle Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde listelenen milyarderlerin serveti düştü. Milyarderlerin şirketlerinin borsadaki değeri net servetlerin büyük bir bölümünü oluşturuyor.
Wall Street'ten ellerini çekmeye başladılar
Ayı piyasası, genellikle piyasaların karamsar olduğu, uzun bir süre daha düşüş trendinde olacağı beklentisi görüldüğü durumlarda kullanılıyor.
Wall Street’te Fed'in beklenen agresif faiz artırımlarının ekonomiyi resesyona sürükleyeceğine dair korkular artarken bu da yatırımcıların borsadan çekilmesine neden oluyor. Bununla birlikte Ukrayna-Rusya savaşının ekonomi üzerinde yarattığı riskler de riskli varlıkların satıcılı seyretmesine neden oluyor.
Milyarderlerin serveti eridi
Borsadaki sert kayıplar ise Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile birlikte Elon Musk, Jeff Bezos ve Louis Vuitton’un sahibi Bernard Arnault gibi kişilerin servetlerine büyük darbe vurdu.
ABD ekonomisinin yüzde 1,2’sine denk gelirken kaybı en sert hisseden iş insanları Musk ve Bezos oldu. İkili ilk altı ayda toplam 120 milyar dolar kaybetti.
Tesla’nın hisse fiyatı, ekonomik belirsizlik ve Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimi nedeniyle bu yıl yüzde 43 oranında düşerken, Amazon hisseleri 2022’nin başından bu yana yüzde 35’ten fazla değer kaybetti. Şirketlerin hisselerindeki sert düşüş nedeniyle Musk ve Bezos’un servetleri de düşmüş oldu.
Hintliler servetini katladı
Bununla birlikte listede yalnızca Hindistanlı iş insanlarının serveti arttı. Hint iş insanları Gautam Adani ve Mukesh Ambani’nin servetleri sırasıyla 22,1 milyar dolar ve 3,05 milyar dolarlık arttı.
Limanları ve Hindistan’ın en büyük kömür madenini işleten Adani, tedarik zincirlerinin bozulmasından ve enerji fiyatlarının artmasından yararlanarak servetini artırdı.
Sanayici Ambani ise dünyanın en büyük petrol rafinerisi kompleksine de sahip olması nedeniyle yükselen enerji fiyatlarından yararlanan bir başka isim oldu. (Sözcü)
Ukrayna’nın en zengin insanından Rusya’ya dava
Dünyanın sayılı zenginlerinden Del Vecchio hayatını kaybetti
Megaloman Bezos'un yatı ülkeyi ayağa kaldırdı!
Putin; Joe Biden, Morgan Freeman ve Mark Zuckerberg’in ülkeye girişini yasakladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.