Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Çalışanların aldığı maaşların incelendiği bir araştırmanın sonucunda dev yatırım bankası Standard Chartered’ın İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen yatırım bankası olduğu ortaya çıktı. Londra merkezli kredi kuruluşu geçtiğimiz yıl, Glassdoor tarafından analiz edilen verilere göre çalışanlarına ortalama 90,000 sterlin maaş ödedi. Bankanın medyan minimum maaşı ise 80,000 sterlin.
İngiltere’de en yüksek maaşı ödeyen 25 şirket arasında ise, Standard Chartered dördüncü sıraya yerleşti. İlk sırada danışmanlık şirketi Salesforce yer alırken, şirketi fon yöneticisi Man Group ikinci sıraya yerleşti. Şirket yıllık ortalama 93,620 sterlin maaş ödemesi gerçekleştirdi. Genel şirket sıralamasında Credit Suisse beşinci sıraya yerleşti. Yıllık ortalama maaşı 87,500 sterlin olarak belirlenen banka, İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen ikinci yatırım bankası oldu.
finansgundem.com'un yaptığı derlemelere göre, danışmanlık şirketi McKinsey 85,160 sterlin ortalama yıllık maaşla dokuzuncu sırada yer alırken, şirketi 85,000 sterlinle RBC izledi. Bununla birlikte UBS, Deutsche Bank, JPMorgan ve BlackRock gibi finans devleri, Glassdoor’un 25 şirketten oluşan listesinde yer aldı ve şirketlerin 75,829 sterlin ila 60,662 sterlin yıllık maaş ödedikleri söylendi.
Glassdoor’un Veri Analisti Amanda Stansell, Financial News’e yaptığı açıklamada, “yatırım bankaları uzun zamandır yüksek maaş ve prim ödemeleri yapıyor. Bu durum teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarak yetenekli çalışanlar için rekabeti başlatmasından önce de böyleydi” dedi. Açıklamasının devamında, “bankacılar genellikle oldukça yüksek primler alıyor çünkü başarılı yatırım uzmanları şirketlere devasa getiriler sağlayabiliyor. Bugünlerde ise maaş konusunda şeffaflık giderek yaygınlaşıyor ve insanların diğer şirketlerde ne kadar maaş alabileceğini öğrenmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Londra’da maaşlar karantina döneminde evden çalışan bankacıların aşırı iş yükü ve uzun çalışma saatlerinden şikayetçi olmasıyla birlikte gündeme taşınmıştı. JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup ve Bank of America yılın en yoğun dönemlerinden birinde, giderek daha fazla genç çalışanı işe almak için rekabet etmişti. Bu bankalarda analist ve uzman yardımcısı pozisyonlarında yaklaşık 175 açık pozisyon bulunuyor. Bu pozisyonlar ise ABD ve Avrupa’da yer alan danışmanlık birimleri için açıldı.
Bununla birlikte CityParents tarafından yapılan bir araştırmanın sonucunda, kurumsal pozisyonlarda çalışan ebeveynlerin %80’inin pandemi sonrasında ofise dönmek istemediği ortaya çıktı. Bu durum pandemi sonrasında iş arayanların tek kriterinin maaş olmayacağını ortaya koydu. Dijital banka Revolut ise, 25 şirketten oluşan listeye girmeyi başaran tek fintek şirketi oldu. Şirket çalışanlarına yılda ortalama 75,829 sterlin maaş ödüyor.
Teknoloji şirketleri de listenin dikkat çekenleri arasında yer aldı. Facebook İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen altıncı şirketi olurken, Spotify on birinci sıraya yerleşti.
Güçlü bilançoya rağmen Deutsche’de değişen bir şey yok
Dev emlak şirketinden ofise dönüş teşvikleri
Merkeziyetsiz Finans, 285 milyon dolar kaybetti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.