Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Grand Thornton’un 3 bin CEO ile görüşerek yaptığı araştırmada Türkiye’deki yöneticiler, işini büyütme ve istihdam konusunda iyimserlik açısından 25 ülkeyi geride bıraktı.
Denetim ve danışmanlık şirketi Grant Thornton, 39 ülkeden 3 bin CEO ve CFO seviyesindeki yöneticiyle yaptığı 2011 ikinci çeyreği için “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunu yayınladı. Avrupa ve Uzakdoğu’da pekçok ülke sıkıntılı dönemden geçerken, iyimserlik, özel sektörde büyümenin önündeki engeller, istihdamdaki değişim ve maaş artışı gibi konularda yöneticilerin verdiği cevaplara göre Türkiye ile ilgili CEO’ların beklentileri parlak sonuçlar ortaya koydu. İyimserlik konusunda 2011 ilk çeyrek sonuçlarına göre dünya sıralamasında Türkiye yerini korurken, en yüksek iyimserlik, diğer coğrafi gruplarla kıyaslandığında Türkiye’de çıktı. Türkiye 66 puan ile 39 ülke arasında 14’üncü sıradayken, ikinci çeyrek sonuçlarına bakıldığında, iyimserlerin oranında 9 puanlık bir düşüş oldu. Ancak Türkiye’nin 8 farklı coğrafi gruptan daha yüksek bir iyimserlik ortalamasına sahip olduğu görülüyor. Türkiye, iyimserlik konusunda 39 ülkenin 25’ini geride bırakıyor. İspanya, Yunanistan ve Japonya 2011 ilk çeyrek sonuçlarında en kötümser üç ülkeydi. İkinci çeyrek sonuçlarında da bu durum değişmedi.
TEKNOLOJİ ALYAPISI EN ÖNEMLİ ENGEL
Raporu yorumlayan Grant Thornton Türkiye Denetim Ortağı Emre Halit, ikinci çeyrek sonuçlarını olumlu karşıladığını belirterek, iyimserlik göstergesinin önemli bir veri olduğunu çünkü ekonomide beklentilerin önemli rol oynadığını belirtti. İkinci çeyrek sonuçlarına göre, bilgi iletişim teknolojileri altyapısında yaşanan eksikliklerin 66 puan ile büyümenin önündeki en büyük engel olarak görülmesi de dikkat çekti. Bu sonuçlar, 2011 ilk çeyrek sonuçlarına göre 38 puanlık bir artış gösteriyor.
YÜZDE 81'İ 12 AY İÇİNDE MAAŞLARI ARTIRMAYI PLANLIYOR!
Türkiye’den soruları yanıtlayan yöneticilerin yüzde 81’i önümüzdeki 12 ayda maaş zammı yapmayı planladığını söyledi. 2010 yılının ikinci çeyrek sonunda bu rakam yüzde 59’du. Diğer taraftan, çalışanlarına “enflasyonun üzerinde” bir maaş zammı yapmayı planlayanların oranı yüzde 26. 2010 ikinci çeyrek sonunda bu oran yüzde 13’tü. Türk yöneticilerin bakış açısına göre yaşanan önemli bir sıkıntı 44 puan ile yetenekli işgücüne erişimdeki zorluk. Bunun sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde yaşanan bir sorun olduğu vurgulandı. Bunun hemen ardından 37 puan ile altyapı ve ulaşım zorlukları ve 34 puan ile kanunlar geliyor. Haberturk
O kadar iyimserler ki, gemisi batıp boğuluncaya kadar ümidini kaybetmeyen titanic kaptanı gibi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.