Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı rapora göre G20 bölgesinde ekonomik büyüme, 2020 genelinde yüzde 3,3 daralırken, yüzde 2,3 ve yüzde 1,8 ile sırasıyla yalnızca Çin ve Türkiye ekonomilerinde artış izlendi. Aynı dönemde en yüksek daralma yüzde 9,9 ile İngiltere’de görülürken, bu ülkeyi yüzde 8,9 ve yüzde 8,2 ile sırasıyla İtalya ve Meksika izledi.
Çeyrek dönem bazında G20 ekonomileri, geçen yılın üçüncü çeyreğinde Kovid-19 salgınının ilk dalgasının ardından ekonomilerin açılmasıyla izlenen yüzde 7,8’lik toparlanma sonrası 2020’nin son çeyreğinde yüzde 2,1 daraldı. G20 ülkeleri arasında geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 23,7 büyümenin ardından 2020’nin dördüncü çeyreğinde yüzde 7,9 ile en yüksek büyüme Hindistan’da izlenmeye devam etti. Diğer çoğu ülkede üçüncü çeyreğe göre düşük kalsa da büyüme 2020’nin son çeyreğinde devam etti. Geçen yılın son çeyreğinde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), üçüncü çeyrekteki yüzde 15,9 büyümenin ardından Türkiye’de yüzde 1,7 arttı. GSYH, Meksika’da yüzde 3,3, Brezilya’da yüzde 3,2, Avustralya’da yüzde 3,1, Endonezya’da yüzde 2,9, Japonya ve Güney Afrika’da yüzde 1,5, Güney Kore’de yüzde 1,2, İngiltere ve ABD’de yüzde 1 ve Almanya’da yüzde 0,3 artış kaydetti. Öte yandan İtalya ve Fransa ekonomileri, 2020’nin üçüncü çeyreğindeki yüzde 15,9 ve 18,5’lik artış sonrası dördüncü çeyrekte sırasıyla yüzde 1,9 ve yüzde 1,4 daraldı.
OECD, geçen haftalarda yayınladığı ekonomik beklenti raporunda, virüsün etkin bir biçimde kontrol altına alınması ve endüstriyel aktivitedeki dinamizmle 2021 yılında G20 ülkelerinde ekonominin 1,5 puan artışla yüzde 6,2 büyüyeceğini öngörmüştü.
Türkiye 2020 yılı büyüme rakamları açıklandı
OECD, Türkiye büyüme tahminini iyileştirdi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.