BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEn çok zengin kaybeden ülke İngiltere olacak----

En çok zengin kaybeden ülke İngiltere olacak

En çok zengin kaybeden ülke İngiltere olacak
12 Temmuz 2024 - 17:03 www.finansgundem.com

UBS’in yaptığı son bir araştırmaya göre 2028 yılına kadar en fazla milyoneri kaçıran ülkenin İngiltere olması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük servet yöneticilerinden biri olan İsviçre bankası UBS'nin küresel servet eğilimleri analizine göre, İngiltere 2028 yılına kadar herhangi bir ülkeyle karşılaştırıldığında en fazla milyoner kaybeden ülke olabilir.

Financial Times’ın haberine göre çarşamba günü yayınlanan bir raporda, ülkedeki dolar milyonerlerinin sayısının 2023'te 3,062 milyondan 2028'de 2,542 milyona düşeceğini ve milyonerlerin sayısında %17’lik gerileme yaşanacağını öngördü. Hollanda'nın da 2028 yılına kadar milyonerlerinin %4'ünü kaybedeceği tahmin ediliyor.

UBS, iki ülkenin, 56 ülkeden 52'sinde milyoner sayısının artmaya ayarlandığı dünya çapında bir eğilimi tersine çevirdiğini söyledi.

UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Ekonomisti Paul Donovan, kilit faktörün, servetlerini taşıyabilme yetisi olan varlıklı insanların uzun yıllardır İngiltere ve Hollanda'ya çekilmesi olduğunu söyledi. Donovan küresel ekonomideki değişimlerle birlikte bu gruptaki zenginlerin yaşamak istediği yeri değiştirmeye başladığını sözlerine ekledi.

Baş ekonomist küresel servette yapısal bir kargaşa döneminin yaşandığını ve şu anda İngiltere’de bulunan “göçebe küresel servetin” ülke dışına doğru itildiğini belirtiyor.

Bu durumun nedenleri arasında İngiltere’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları ve Birleşik Arap Emirlikleri veya Singapur gibi düşük vergili ülkelerin yarattığı cazibe bulunuyor.

Birçok milyoner girişimci “ekonomik milliyetçiliğin” artması ve tedarik zincirlerindeki değişimler nedeniyle işletmelerine daha yakın olmak istiyor.

Donovan, “İngiltere, ABD ve Çin’in ardından en fazla dolar milyarderine sahip olan üçüncü ülke. İngiltere büyüklüğünde bir ülke ve hatta İngiltere büyüklüğünde bir ekonomi için bu oldukça dikkate değer bir istatistik” dedi. Baş ekonomist ülkedeki “göçebe” milyonerlerin çok sayıda olması nedeniyle İngiltere’nin milyonerlerin yer değişimlerinden orantısız bir şekilde etkileneceğini belirtiyor.

Mikroçip endüstrisindeki büyüme ve varlıklı yabancıların göçünde beklenen artış sayesinde Tayvan’ın 2023’ten 2028’e kadar milyoner sayısını %47 büyüteceği tahmin ediliyor. UBS araştırmasına göre ülkedeki milyarderlerin sayısı 789 binden 1,158 milyona yükselecek.

İkameti aynı ülkede olamayan milyonerleri etkileyen vergi kurallarındaki değişiklikler zenginlerin bulunduğu ülkeyi terk etmesine sebep olduğuna dair raporlar olsa da Donovan vergi kurallarındaki değişimin UBS’in tahminlerini etkileyen çok küçük bir faktör olduğunu söylüyor.

HM Revenue & Customs tarafından bu hafta yayınlanan rakamlar, 2022-23 yılında İngiltere’de 74.000 ikameti İngiltere’de olmayan milyoner olduğunu bildirdi. Bu grubun 37.800'ü, yedi yıldan fazla bir süredir İngiltere’de ikamet ettikten sonra vergi avantajlarını korumak için en az 30.000 sterlin tutarındaki gereken vergi ödemesini yapıyor.

Genel olarak, UBS'nin raporu, önümüzdeki 20 ila 25 yıl içinde 83,5 trilyon dolarlık servetin transfer edileceğini tahmin ediyor.

ABD'de üretici enflasyonu beklentinin üzerinde geldi

 

JPMorgan ve Citigroup bilançolarını açıkladı

 

İngiltere’nin en hızlı büyüyen bankası resmen banka değil

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • P.batu12 Temmuz 2024 17:28

    Verginin olmadığı her yer cennettir para nakit bolluk bereket buralara akar bstuvatan millet din hepsi hikayedir verginin olduğu yerde ot bitmez ülke olarak vergi adı altında halkını uyduran her ülkenin sonu tarihten silinmektir