Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Dünyanın en büyük servet yöneticilerinden biri olan İsviçre bankası UBS'nin küresel servet eğilimleri analizine göre, İngiltere 2028 yılına kadar herhangi bir ülkeyle karşılaştırıldığında en fazla milyoner kaybeden ülke olabilir.
Financial Times’ın haberine göre çarşamba günü yayınlanan bir raporda, ülkedeki dolar milyonerlerinin sayısının 2023'te 3,062 milyondan 2028'de 2,542 milyona düşeceğini ve milyonerlerin sayısında %17’lik gerileme yaşanacağını öngördü. Hollanda'nın da 2028 yılına kadar milyonerlerinin %4'ünü kaybedeceği tahmin ediliyor.
UBS, iki ülkenin, 56 ülkeden 52'sinde milyoner sayısının artmaya ayarlandığı dünya çapında bir eğilimi tersine çevirdiğini söyledi.
UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Ekonomisti Paul Donovan, kilit faktörün, servetlerini taşıyabilme yetisi olan varlıklı insanların uzun yıllardır İngiltere ve Hollanda'ya çekilmesi olduğunu söyledi. Donovan küresel ekonomideki değişimlerle birlikte bu gruptaki zenginlerin yaşamak istediği yeri değiştirmeye başladığını sözlerine ekledi.
Baş ekonomist küresel servette yapısal bir kargaşa döneminin yaşandığını ve şu anda İngiltere’de bulunan “göçebe küresel servetin” ülke dışına doğru itildiğini belirtiyor.
Bu durumun nedenleri arasında İngiltere’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları ve Birleşik Arap Emirlikleri veya Singapur gibi düşük vergili ülkelerin yarattığı cazibe bulunuyor.
Birçok milyoner girişimci “ekonomik milliyetçiliğin” artması ve tedarik zincirlerindeki değişimler nedeniyle işletmelerine daha yakın olmak istiyor.
Donovan, “İngiltere, ABD ve Çin’in ardından en fazla dolar milyarderine sahip olan üçüncü ülke. İngiltere büyüklüğünde bir ülke ve hatta İngiltere büyüklüğünde bir ekonomi için bu oldukça dikkate değer bir istatistik” dedi. Baş ekonomist ülkedeki “göçebe” milyonerlerin çok sayıda olması nedeniyle İngiltere’nin milyonerlerin yer değişimlerinden orantısız bir şekilde etkileneceğini belirtiyor.
Mikroçip endüstrisindeki büyüme ve varlıklı yabancıların göçünde beklenen artış sayesinde Tayvan’ın 2023’ten 2028’e kadar milyoner sayısını %47 büyüteceği tahmin ediliyor. UBS araştırmasına göre ülkedeki milyarderlerin sayısı 789 binden 1,158 milyona yükselecek.
İkameti aynı ülkede olamayan milyonerleri etkileyen vergi kurallarındaki değişiklikler zenginlerin bulunduğu ülkeyi terk etmesine sebep olduğuna dair raporlar olsa da Donovan vergi kurallarındaki değişimin UBS’in tahminlerini etkileyen çok küçük bir faktör olduğunu söylüyor.
HM Revenue & Customs tarafından bu hafta yayınlanan rakamlar, 2022-23 yılında İngiltere’de 74.000 ikameti İngiltere’de olmayan milyoner olduğunu bildirdi. Bu grubun 37.800'ü, yedi yıldan fazla bir süredir İngiltere’de ikamet ettikten sonra vergi avantajlarını korumak için en az 30.000 sterlin tutarındaki gereken vergi ödemesini yapıyor.
Genel olarak, UBS'nin raporu, önümüzdeki 20 ila 25 yıl içinde 83,5 trilyon dolarlık servetin transfer edileceğini tahmin ediyor.
ABD'de üretici enflasyonu beklentinin üzerinde geldi
JPMorgan ve Citigroup bilançolarını açıkladı
İngiltere’nin en hızlı büyüyen bankası resmen banka değil
Verginin olmadığı her yer cennettir para nakit bolluk bereket buralara akar bstuvatan millet din hepsi hikayedir verginin olduğu yerde ot bitmez ülke olarak vergi adı altında halkını uyduran her ülkenin sonu tarihten silinmektir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.