BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn çok Asyalı ve Latin Amerikalıların parası nakitte ----

En çok Asyalı ve Latin Amerikalıların parası nakitte

En çok Asyalı ve Latin Amerikalıların parası nakitte
13 Mayıs 2019 - 11:05 www.finansgundem.com

Tüm dünyada zengin yatırımcılar sermayelerinin önemli bir bölümünü nakitte tutmaya başladı. Parasını nakitte tutan yatırımcılar en çok Asya ve Latin Amerika ülkelerinde.

Tüm dünyada zengin yatırımcılar sermayelerinin önemli bir bölümünü nakitte tutmaya başladı. Bu tespit UBS Group'un araştırmasını haberleştiren Bloomberg ajansına ait. Parasını nakitte tutan yatırımcılar en çok Asya ve Latin Amerika ülkelerinde. 

Rus zenginler de benzer bir strateji izlemeye başladı. Bloomberg verilerine göre, Rusya'da 163 binden fazla dolar milyoneri var ve bu milyonerler servetlerinin yüzde 25'inden fazlasını nakitte tutuyor. Gerekçe ise bankalara duyulan güvensizlik.

Küresel olarak yatırımcıları nakte dönmeye buna sevkeden temel etken olası bir Çin-ABD ticaret savaşının derinleşmesinden duyulan endişe. 

İkinci önemli etkense tüm dünyada yükselmeye başlayan enflasyon. 

ABD'de zenginlerin nakitte tuttuğu para oranı yüzde 23. Avrupa ülkelerinde oran yüzde 35'e kadar çıkıyor. Bankacılık sistemiyle ünlü İsviçre'de ise yüzde 31. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)