BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn büyük sermaye açığı hangi bankada?----

En büyük sermaye açığı hangi bankada?

En büyük sermaye açığı hangi bankada?
10 Ağustos 2016 - 06:55 www.finansgundem.com

ZEW'e göre Avrupa'daki en büyük potansiyel sermaye açığı Deutsche Bank'ta...

Almanya'nın önde gelen ekonomik araştırma kuruluşlarından ZEW, Fed'in stres testi methodlarını kullanarak Avrupa'da 51 binkada yaptığı bir çalışmanın en yüksek potansiyel sermaye açığının 19 milyar
euro ile Deutsche Bank'ta olduğunu gösterdiğini bildirdi.

ZEW yaptığı yazılı açıklamada, "Avruha bankaları, yeni bir finansal kriz durumunda ortaya çıkacak zararları telafi etmek için yeterli sermayeden yoksunlar" ifadelerini kullandı.

ZEW'in Fed'in methodlarını kullanarak yaptığı çalışmaya göre, 51 Avrupa bankasının toplam sermaye açıkları 123 milyar euro oldu.

Deutsche Bank'ın ardından sermaye açığı potansiyeli en yüksek bankalar 13 milyar euro ile Societe Generale ve 10 milyar euro ile BNP Paribas oldu.

Deutsche Bank ise ZEW'in yaptığı açıklamaya verdiği yanıtta, "Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin yaptığı resmi bir stres testi var. Çok zorlu ve olumsuz şartlar karşısında sermaye desteğini kontrol eden bu testler Deutsche Bank'ın akut bir sermaye ihtiyacı olmadığını ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)