<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEn büyük rahatsızlık, istikrarsızlık----

En büyük rahatsızlık, istikrarsızlık

En büyük rahatsızlık, istikrarsızlık
25 Ocak 2014 - 04:50 www.finansingundemi.com

TİM Başkanı Büyükekşi "Döviz kuru bilsek ki hep 2.30'da gidece o zaman hiçbir sorun yok. En büyük rahatsızlığımız istikrarsızlık ve öngörüsüzlük" dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, döviz kurlarında yaşanan yükselişte en büyük rahatsızlıklarının istikrarsızlık ve öngörüsüzlük olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi,  “Merkez Bankası’nın (MB) faiz artışı yapmamasını destekliyoruz, doğru görüyoruz. Çünkü bugün de görüldü ki MB’nin müdahale etmesi hiç bir şey ifade etmedi. Türkiye 2006 yılında da benzeri gelişmeleri yaşadı. O zaman MB 4 puan faizleri artırdı.

Gelinen noktada 1,8 liraya çıkan dolar 1,2 lirayı gördü. O yüzden özellikle şu an doların 2,30 liraya çıkması konusunda, biz bilsek ki bundan sonra hep 2,30’da gidecek o zaman hiçbir sorun yok zaten. Hepimiz önümüzü görürüz. Bizim şu an en büyük rahatsızlığımız, önümüzü görememek.Ama 2006 yılında nasıl düştüyse, şimdi mart seçimlerinden sonra tekrar 2 liraya düşmeyeceği kimsenin garantisi altında değil” dedi. Siyasetin 10 yılda Türkiye’de çok büyük kazanımlar sağladığını, bundan sonra bu çalışmaların özellikle bir anayasal çalışmayla yapılmasının büyük fayda sağlayacağını belirten Büyükekşi, özellikle tüm partilerin konsensusuyla oluşması halinde çok daha uzun vadeli olacağını, ortaya bir istikrarın çıkacağını, mevcut huzursuzlukların azalacağını söyledi.

2014 GÜNEŞLİ GEÇECEK
TİM Başkanı, “Biz inanıyoruz ki 2014 yılı ihracatçı açısından daha güneşli günler olacak. İhracat yapmayan firmalar nasıl ihracat yaparım diye çalışma içine girsin. Çünkü bundan sonra ihracat daha önemli olacak. Ben sadece ithalat yaparım zihniyetinden vazgeçilmeli” ifadelerini kullandı.Türkiye’de son dönemde yaşanan olayların iş yaptıkları yabancıları ürkütüp ürkütmediğine yönelik soruyu ise Büyükekşi şöyle cevapladı: “Ben olaya bu yönden çok bakmıyorum. Türkler de yurt dışından mal alıyor. Hangi ülkede ne olduğuna bakmıyoruz. Biz mal satma açısından değil, Türkiye’nin imajı açısından bu olayları önemsiyoruz. Bu zamana kadar Türkiye’ye gelen yabancı sermaye daha çok Türkiye’nin hizmet sektörüne geldi. Onlar da karlılık konusunda hizmet sektörünün daha avantajlı olduğunu düşünüyor.”

ADIM ATMADIK, MAL SATMADIK YER YOK
Büyükekşi, pazar çeşitlendirme stratejisiyle birlikte, adım atmadık mal satmadık ülke bırakmadıklarını belirterek, “2013’te tam 250 gümrük noktasına ihracat gerçekleştirdik. 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke ve bölge sayısını 34’e, 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısını 115’e yükselttik. 2013 yılında düzenlediğimiz ticari heyetlerle, dünyanın etrafında tam 6 tur attık, 19 binin üzerinde ikili ticaret görüşmesi gerçekleştirdik, 24 ülkeden binin üzerinde özel alım heyeti misafirini ağırladık” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ken25 Ocak 2014 11:59

    Dün Bloomberg TV'de elinde hiç hisse senedi bulundurmadığını her zaman söyleyen bir siyah saçlı sevimli hanım yorumcunun söylediği gibi, şimdiki gençlik ne kadar doğru yapıyor, bizler susup oturduk onlar ise hakları için sokaklarda ülkeyi ne güzel günlere getirdi, dedi borsanın zirve düşüşte doların zirve çıkışta olduğu ve ekonominin en kötü haline gülerek ve kıkırdayarak. Mutluluk içinde gözleri parlayarak verdiği cevapta bir kötü niyet aramamak gerek tabii sevgili BJK'li olduğunu da vurgulayan hanımın. Sonra diyoruz ki dolar niye çıkıyor, kim gaz veriyor, kimler bu insanları yöndendiriyor? Televizyon denilen ve buralarda yatırımcı danışmanı değilim diyen spikerlerin yönlendirmesi olmasın bütün bu karışıklığın nedenlerinden biri? Ha bir de Borsa açılmadan önce konuşan Semercioğlu var ki, siyaset mi yapıyor, propaganda mı yoksa para yorumcusumu belli değil, zaten onu dinlerken değil borsanın açılışını beklemek bütün hisseni satıp ülkeyi terk etmek gerektiğini anlıyorsun... Çok güzel yatırımcı yönlendirmeleri sağolun varolun.