<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlakta yatırım stratejisi ne olmalı?----

Emlakta yatırım stratejisi ne olmalı?

Emlakta yatırım stratejisi ne olmalı?
17 Nisan 2017 - 14:52 www.finansingundemi.com

Anayasa değişikliğinin onaylanması ile birlikte piyasada hareketlenmeler başlıyor. Emlak piyasasında ise neler takip edilmeli?

Türkiye'de başkanlık sistemi artık resmen onaylandı. Türkiye'nin önünde siyasal istikrar noktasında bir sorun kalmadı.

Burada 10 yıldan beri siyasal istikrarın emlak yatırımı ve getirisi açısından ne kadar önemli olduğunu her fırsatta vurguluyorduk. Başkanlık sistemi ile birlikte siyasal istikrar vurgusuna gerek kalmadı. 10 yıldan bu yana Türkiye açısından başkanlık sistemi ya da çift turlu seçim sisteminin önemli olduğunu her fırsatta vurguluyorduk. Türkiye bugün siyasal istikrar sorununu halletti.

Bundan sonra ne olacak?

1) İşin siyasal kısmını Abdullah Çiftçi'nin Twitter adresi olan https://twitter.com/abdullahciftcib'den takip edebilirsiniz. Ama özetlemek gerekirse başta FETÖ olmak üzere terörle yoğun bir mücadele yaşanacak. Türkiye'nin başına 30 küsur yıldan beri sarılan terör sorunu büyük bir kararlılıkla aşılacak. Devlet bütçesinden teröre harcanan para orta ve uzun vadede refaha ayrılacak.

2) Başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından ciddi yatırım gelecek. Kısa ve orta vadede Arapların 120 milyar dolar ve üzeri yatırım yapacağı beklentisi var.

3) Konutta Arap dünyası kökenli alım rüzgarı artarak devam edecek. Arap dünyasında İstanbul'da gayrimenkulü olmayan aile kalmayacak. Şimdiye kadar İstanbul ve Türkiye'den ev almış olanlar ya yenisi alacak ya da daha geniş metrekarelisini.

4) AVM, otel ve hastane gibi sabit kirası yüksek olan gayrimenkuller gelecek yıllarda el değiştirecek. Yabancı kurumsal yatırımcılar bu kategorideki gayrimenkulleri satın alacak.

5) Dünyadaki çalkalanmalara bağlı olarak -kısa vadede faiz oranları artsa da- orta ve uzun vadede faiz oranları düşüş eğilime girecek. Türkiye'de bireyler, aileler, şirketler ve kamu daha düşük Faiz oranıyla borçlanacak. Küresel finans çevreleri, daha yüksek faiz oranıyla kredi vermek adına "siyasal istikrar riski"nden bahsedemeyecek.

6) Genel olarak gayrimenkul yatırımları uzun vadede daha yüksek getiri sağlayacak.

7) Sonuç olarak İstanbul ve Türkiye daha değerli hale gelecek. Arap dünyası ile başlayan yabancı rüzgarı yabancıların tamamına yayılacak.

Tüm bunlara rağmen ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Elden geldiğince borçlanmadan ya da makul ölçülerde borçlanarak gayrimenkul sahibi olun. Kısa vadede zaman zaman riskli olaylarla karşılaşsak bile gelecek 10- 20 ve 30 yılda Türkiye'nin önü çok açık.

Geçmişte olduğu gibi gelecekte de gayrimenkul tüm alternatif yatırım enstrümanlarına göre çok daha fazla kazandıracak. Yeter ki matematiğe uygun alım yapın. Yeter ki ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

Tebernüş Kireççi - Emlakkulisi.com

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)